Újabb két FUTÁR kijelzőt helyezett üzembe a BKK

Júniusban a Bikás park csomópontban a Budafok és Albertfalva irányú, augusztusban pedig a Keleti pályaudvar Zugló, Újpalota irányú buszmegállókban helyezett ki közterületi FUTÁR kijelzőt a BKK, így már ezeken a forgalmas helyszíneken is valós idejű utazási adatok jelennek meg, az ott közlekedő járatok várható érkezési idejével és egyéb aktuális forgalmi információkkal.

Két, kifejezetten nagy forgalmat bonyolító csomópontban, a Keleti pályaudvarnál a Zugló, Újpalota irányú buszmegállóban, valamint a Bikás Park metróállomás mellett található, Albertfalva és Budafok irányú megállóban telepített a BKK új FUTÁR kijelzőt a nyáron. A telepített eszközök amellett, hogy a megállót érintő járatok várható érkezési idejéről valós idejű információt adnak, egyéb aktuális forgalmi változásokról is könnyen, hatékonyan tudják a megállóban várakozó utazókat értesíteni, akár futószöveg, akár a beépített hangszórók segítségével hangos tájékoztatás keretében is.

Ezekkel együtt már összesen 315 FUTÁR kijelző segíti a közlekedőket a legforgalmasabb csomópontokban, illetve megállóhelyeken, további 69 helyszínen pedig a telepített hangszórók segítik szükség esetén az utasok tájékoztatását.

A BKK a FUTÁR kijelzők számának további bővítését tervezi.