Újabb MRP javadalmazási programot indított az AutoWallis

    Az AutoWallis elindította harmadik javadalmazási programját a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretében 1,6 millió darab törzsrészvény bevonásával – közölte az autókereskedelmi vállalat kedden.

    A közleményben kiemelték: a program célja, hogy a csoport meghatározott vezetői és munkavállalói körét érdekeltté tegye a stratégiai célok elérésében.


    A programhoz szükséges 1,6 millió darab törzsrészvényt az MRP szervezet megkaphatja a cégtől vagy közvetlenül megvásárolhatja tőzsdei ügylettel a kibocsátótól kapott forrásból. A vállalat részvényvételi opciót is biztosított az MRP szervezetnek.


    A program futamideje 24 hónap, a részvényeket a javadalmazási politikában részt vevő személyek csak akkor kapják meg, ha a kitűzött eredménycélok teljesülnek.


    Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az évente hasonló struktúrában induló programok hatékonyan támogatják a társaság stratégiájának megvalósulását, és további motivációt jelentenek a kulcsvezetőknek a kitűzött célok eléréséhez.


    Az AutoWallis árbevétele 2021-ben közel 200 milliárd forintra nőtt, ami több mint a duplája volt az egy évvel korábbinak.


    A csoportot a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a társaság papírjai hétfőn 101 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 135 forint, a legalacsonyabb 91 forint volt.