Útlezárásokra kell számítani szerdától vasárnapig, a Tour de Hongrie alatt

    Ideiglenes útlezárások várhatók a szerdán induló Tour de Hongrie kerékpárverseny alatt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

    Emlékeztettek: a közlekedési kultúra napján kezdődik az ország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie, amely vasárnapig 905 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd.


    A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás, mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál – jelezték.


    A verseny szerdán Csákvár és Székesfehérvár között kezdődik, csütörtökön Karcag és Hajdúszoboszló, pénteken Sárospatak és Nyíregyháza között, szombaton Kazincbarcika térségében folytatódik, majd vasárnap Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul.


    A pontos útvonalról, az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól és az útlezárásokról a www.tourdehongrie.hu oldal “Etapok” menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők – hívta fel a figyelmet a cég.


    A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett hosszabb, néhány órás zárásra az első versenynapon a Bicske-Herceghalom-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút útvonalon kell számítani, ahol három kört tesznek meg a versenyzők – áll a közleményben.