A vadonatúj Nissan LEAF bevezetése Európában

Új távlatokat nyit az elektromos autózásban

  • A Nissan Intelligent Mobility megtestesítője még nagyobb erővel, hatótávolsággal, biztonsági technológiával és összekapcsolhatósággal érkezik, hogy a világ legfejlettebb és legelérhetőbb 100%-ban elektromos járművévé válhasson.

  • Hétfőtől kapható a Nissan LEAF 2.ZERO exkluzív, európai bevezetésre készült kiadása

 

A Nissan hétfőn bemutatta a vadonatúj európai Nissan LEAF modellt, amely a világ legkelendőbb zéró emissziós elektromos járművének a következő fejlődési állomása. A vállalat által a Nissan Intelligent Mobility keretében felvázolt jövőkép megtestesítőjeként a vadonatúj modell teljes megújuláson esett át, hogy nagyobb hatótávolságot, dinamikus dizájnt, továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiákat és fokozottabb összekapcsolhatóságot nyújtson.

A LEAF hivatalos európai bevezetésén, amelyet a norvégiai Oslóban tartottak meg a Nissan Futures 3.0 rendezvényen, Philippe Saillard, a Nissan európai értékesítési és marketingrészlegének vezető alelnöke a következőket mondta: „A vadonatúj Nissan LEAF a világ legfejlettebb és legelérhetőbb 100%-ban elektromos járműve. Ez képezi a Nissan Intelligent Mobility ikonját, és egyben vállalati jövőképünk megtestesítőjét. Ez az autó élvezhetőbb, izgalmasabb és összehangoltabb vezetési élményt nyújt, mint bármely más meghatározó elektromos jármű. Egyszerűen lenyűgöző.”

Nissan Intelligens Meghajtás: az e-hajtáslánc, amely nagyobb hatótávolságot és nagyobb élményt nyújt

A vadonatúj Nissan LEAF nagyobb, 378 km-es (NEDC) hatótávolságot nyújt egyetlen feltöltéssel, így a járművezetők hosszabb utakat tehetnek meg a kibővített európai CHAdeMO gyorstöltőhálózat által. Mindemellett az új e-hajtáslánc 110 kW teljesítményt és 320 Nm nyomatékot is biztosít, így pedig még jobb gyorsulást és vezetési élményt kínál.

Nissan Intelligens Vezetés: még nagyobb vezetési élményt, fokozott biztonságot és a stressz csökkentését célzó technológiák

 

Intelligens technológiák

A vadonatúj Nissan LEAF műszaki megoldásaiban egyedülálló szintet képvisel, beleértve a biztonságosabb és kényelmesebb vezetést kínáló ProPILOT fejlett vezetéstámogató rendszert. ProPilot a kormányt, a féket és a gázpedált használva segíti a sofőrt a sávtartásban, lassú forgalomban és akár autópályán torlódás esetén. Emellett a ProPILOT rendelkezik Forgalmi dugó asszisztenssel is, amely révén a vadonatúj Leaf automatikusan lelassul, és megáll a forgalommal, ha torlódás alakul ki a sávváltás lehetősége nélkül. Az autó ezután automatikusan elindul az előtte álló járművet követve, amikor a forgalom újraindul. A csomag része a gombnyomásra teljes mértékben önálló parkolást biztosító ProPILOT Park rendszer is.

Nagyobb irányíthatóság, kevesebb stressz

A vadonatúj Nissan LEAF forradalmi e-Pedal technológiája átalakítja az emberek vezetési stílusát: a gázpedálra gyakorolt nyomás csökkentésével vagy növelésével egyszerűen elindíthatják, gyorsíthatják, lassíthatják és leállíthatják a járművet. A pedál teljes felengedésekor automatikusan működésbe lépnek a hidraulikus és mechanikus fékek, az autó így fokozatosan teljesen megáll, majd regenerálja a fékerőt az akkumulátor feltöltése érdekében. A rendszer képes akár meredek emelkedőn és lejtőn is teljesen megállítani az autót a pedál következő lenyomásáig, így a lehető legjobban levéve a stresszt a járművezető válláról.

Nissan Intelligens Integráció: az akkumulátortechnológia és a városi infrastruktúra összekapcsolása

A vadonatúj Nissan LEAF nem csupán egy elektromos jármű

A vadonatúj Nissan LEAF ugyanakkor sokkal több egy 100%-ban elektromos járműnél. Ez egy mobil tápegység egyedi kétirányú töltéssel. Ez azt jelenti, hogy energiát ad vissza az autót körbevevő világ ellátására az otthonokhoz és irodákhoz csatlakozva. Végül még a felesleges töltést is visszajuttathatja a helyi energiahálózat feltöltésére és stabilizálására a Nissan innovatív V2G technológiája révén.

Stílusos külső

A vadonatúj Nissan LEAF ugyanakkor nem csak a fejlett technológiák miatt szemet gyönyörködtető. Karcsúbb sziluettje, markáns, dinamikus kinézete, és kiváló aerodinamikája gondoskodik arról, hogy a modell esztétikája is vonzóbb legyen az európai fogyasztók számára. Akik tisztában vannak a Nissan tervezési jellemzőivel, biztosan felismerik a tipikus bumeráng alakú lámpákat, a modell elején található V-alakú motívumot, a síkba illeszkedő, áttetsző kék hűtőrácsot, valamint a hátsó lökhárító kék díszlécét.

 

… és belső

A vadonatúj Nissan LEAF belső tere teljes átalakuláson esett át: a járművezetőre összpontosít, és az okos térhasználatot ötvözi az optimális funkcionalitással. Az „ívelt szárnyat” formázó elülső panel és az ülések, a műszerfal és a kormánykerék vibrálóan kék varrása gondoskodik a nyugodt környezetről és a tiszta minőség érzetéről. Mindeközben az új 7 hüvelykes színes (TFT) kijelző megjeleníti a legfontosabb funkciókat, beleértve a biztonsági pajzs technológiát, a pillanatnyi teljesítményt, valamint az audió- és navigációs rendszer információit. Az összekapcsolhatóságot fokozva az Apple Carplay és Android Auto integrálására is sor került.

Limitált kiadás

A vadonatúj második generációs Nissan LEAF európai bevezetésének megünneplésére egy új LEAF 2.ZERO limitált kiadás kerül forgalomba. Ez a változat az első európai modell, amely teljesen fel lesz szerelve a Nissan ProPILOT technológiájával a leginkább magabiztos és kényelmes vezetési élmény érdekében. A modellek szállítására 2018 elejétől kerül sor, melynek listaára 11 465 000 Ft lesz. A LEAF 2.ZERO olyan új technológiákat tartalmaz, mint a ProPilot, az Intelligens Vészfékezési Asszisztens Gyalogosfelismeréssel illetve az új NissanConnect EV (Carplay és Android Auto rendszerrel). A limitált kiadás nem sokára előrendelhető lesz a márkakereskedésekben.

2017 decemberétől pedig elérhető a vadonatúj LEAF összes felszereltségének ára és tartalma a Nissan honlapján.

 

A vadonatúj Nissan LEAF műszaki adatai

Külső
Teljes hossz (mm)4480
Teljes szélesség (mm)1790
Teljes magasság (mm)1540
Tengelytáv (mm)2700
Nyomtáv első/hátsó (mm)1530-1540/1545-1555
Legkisebb szabad magasság (mm)150
Légellenállási együttható (cd)0,28
Gumiabroncsok mérete205/55R16 vagy 215/50R17
Csomagtér (VDA)435 l

 

Tömeg/kapacitás(kg)
Önsúly1490-1520
Kapacitás5 személy
Jármű megengedett össztömege1765-1795

 

Akkumulátor
TípusLi-ion akkumulátor
Kapacitás40 kWh

Elektromos motor
NévEM57
Maximális teljesítmény110 kW (150   LE)/3283~9795 ford./perc
Maximális nyomaték320 Nm (32,6 kgf・m)/0~3283   ford./perc

Teljesítmény
Hatótávolság 378 KM (NEDC)
Töltési idő (normál töltés)16 óra (3 kW) – háztartási   áramellátásról   8 óra (6 kW)
5,5 óra az új   7kW-os töltővel
Töltési idő riasztási állapotról 80%-ra (villámtöltővel)40 perc  (50KW)

LEAF 2.ZERO tartalom

378 km

6,6 kW-os fedélzeti töltő

KÜLSŐ JELLEMZŐK

17”-os könnyűfém keréktárcsák

Sötétített üveg

Elektromosan behajló, a karosszéria színére fényezett külső visszapillantó tükrök

Fényes fekete B oszlop

Első ködfényszórók

Vetítőlencsés halogén fényszórók LED nappali menetfénnyel és manuális szintezővel

Intelligens automata fényszóróvezérlés

Krómozott ajtókilincsek

Töltőcsatlakozó-aljzat megvilágítással

BELSŐ:

7”-os TFT képernyő és analóg kombinált kijelző

Ülések: Újrahasznosított fekete szövegkárpit

Fűtött bőr kormánykerék kapcsolókkal

Műszaki mintás műszerfalkárpit

Fűtött első és hátsó ülések

Az ülés háttámláján lévő zsebek

Lehajtható hátsó ülések (60/40)

Első középső kartámasz

KOMFORT ÉS KÉNYELEM:

E-pedal

Intelligens kulcs és nyomógombos motorindítás (PES)

elektromos rögzítőfék

Belső visszapillantó tükör (automatikus sötétítéssel)

Automata légkondicionáló

Automata fényszórók és esőérzékelő + Hazakísérőfény + automatikus vészvillogó

Elektromos ablakemelő elöl és hátul

Állítható magasságú kormánykerék

12 voltos csatlakozóaljzat (x1) + USB-aljzat (x1)

HANGRENDSZER ÉS TECHNOLÓGIA:

NissanConnect EV 7″ (NAVI + DAB + IPOD_CON + BTSA + S-PHONE_CON (ANDROID +CARPLAY)

Intelligens 360 Fokos Parkolókamera mozgó tárgyak észlelése funkcióval, Intelligens Éberségfigyelő Rendszerrel

Parkolóradar (4 elöl és 4 hátul)

6 hangszóró

ProPILOT

Intelligens sebességtartó automatika

Közúti jelzések felismerése

BIZTONSÁG

ABS + EBD + vészfékrásegítő + visszagurulás-gátló

6 légzsák (első, oldal, függöny)

ISOFIX

Intelligens nyomvonal-szabályozás

Intelligens Vészfékezési Asszisztens Gyalogosfelismeréssel

Sávelhagyásjelzés / beavatkozás

Keresztirányú forgalom figyelmeztetés

Holttérfigyelés