Vigyázz, kész, tűz, rajt!

ÚJ PEUGEOT RIFTER

A RIFTER nem csak egy név, a RIFTER egy valóságos küldetés…

A márka legújabb modelljeinek exkluzív, igényes stílusában fogant új PEUGEOT RIFTER határozottan újszerű, masszív sziluettjével nap, mint nap újabb kalandokra csábít.

Az új modell sikeresen ötvözi a robusztus és az elegáns stílust. Kalandor lelkülete révén a városi rengetegtől az érintetlen természetig minden környezetben otthonosan mozog.

A PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhely jóvoltából az új PEUGEOT RIFTER minden körülmények között páratlanul intenzív, a kategóriájában mindeddig ismeretlen vezetési élményt kínál.

Az új platformra épült, ellenálló és szívós autó a legszélsőségesebb használati körülmények között is megállja a helyét. A sokoldalú, jól variálható és praktikus modell kétféle hosszméretben – mindkettőn 5 és 7 személyes változatban – áll rendelkezésre. Hatékony motorokkal és a legmodernebb technológiákkal van felszerelve.

Az intenzív élményekre vágyókat a PEUGEOT RIFTER fedélzetén minden nap új kalandok várják.

A PEUGEOT újít és folyamatosan meglepetést okoz. A prémium kategórián belül is a legjobb szeretne lenni. A márka választékát gyökeresen megújító PEUGEOT RIFTER a sokoldalú használat és a PEUGEOT-ra jellemző vezetési élmény tökéletes összhangját valósítja meg. Igazi személyiség, mely egyszerre elegáns és robusztus karakterével a korlátlan szabadságot testesíti meg.”

Jean-Philippe IMPARATO, a PEUGEOT vezérigazgatója

Új sziluett – új név

Az új személyautónak a neve is teljesen új. A rövid és ütős PEUGEOT RIFTER már első hallásra outdoor asszociációkat kelt.

A PEUGEOT új modelljével határozottan felpezsdíti a szegmenst. A kategória alapértékeihez hű PEUGEOT RIFTER erős, dinamikus, tekintélyparancsoló személyiségével minden eddiginél messzebb megy.

Az új PEUGEOT RIFTER tervezésekor a legfőbb kihívást az jelentette, hogy az újonnan kínált autó amellett, hogy tágas, robusztus, jól variálható és kompakt, egyben vonzó is legyen. Az új padlólemeznek köszönhetően tökéletesen harmonikus arányokat sikerült kialakítani. Tervezőink maximálisan kihasználták az új platform kínálta lehetőségeket, és rendkívül egyedi stílusvilágot hoztak létre.”

Keith RYDER, a PEUGEOT RIFTER formatervezési felelőse

Határozott karaktert sejtető, erőteljes és kompakt külső

A PEUGEOT RIFTER hovatartozásáról szemernyi kétségünk sem lehet: a modell egyértelmű rokonságot mutat a többi PEUGEOT személygépkocsival.

A robusztus, modern orron az oroszlán a márka legutóbbi modelljeihez hasonlóan a függőleges hűtőrács közepén trónol. A ragadozó tekintetet a fényszórók közepén húzódó LED-es fénysor még kifejezőbbé teszi.

Az autó oldalnézetből is a határozott stílus mellett teszi le a voksát. A rövid, vízszintes motorháztető, a magas övvonal és a rövidebb túlnyúlások jellemezte sziluett tökéletesen kiegyensúlyozott arányokat mutat. A tetőcsomagtartó rudak a dizájn szerves részét képezik, és úgy lettek kialakítva, hogy a szállított tárgyak hevederrel is rögzíthetők legyenek.

A szimmetrikusan letört sarkú első és hátsó ablakok egy ilyen típusú autón új dizájnt képviselnek. A fogazott kerékdobborítás is hozzájárul a jármű sportos karakteréhez. Az új PEUGEOT RIFTER stabilan ül a kerekein, melyek egyes változatokon 17” gyémántfényezésű keréktárcsákkal vannak felszerelve.

A nagy hátsó ajtó mögött tágas csomagtér rejlik. Az autó hovatartozását egyértelműen jelzi a szokásos három fénykarom. A szögletes lökhárító izmosabbnak mutatja az alsó részt, és optimális védelmet nyújt a mindennapokban.

Az új PEUGEOT RIFTER az SUV-k egyes stílusjegyeit és funkcionális elemeit is átveszi: ilyenek a megemelt hasmagasság, a nagy kerekek, a méretes küszöbvédők és az alsó karosszériavédő elemek, a kerékjáratok és a lökhárítók, valamint az első és hátsó sárvédők.

Ezektől az attribútumoktól határozottabb az autó személyisége, és újfajta sokoldalúságra tesz szert: városban kompakt és dinamikus, városon kívül és hosszú utakon pedig erős és nagy teljesítményű.

Akik nagyobb autóban gondolkodnak, azoknak ott a PEUGEOT RIFTER hosszú változata (+35 cm), mely helykínálat és praktikum tekintetében tényleg verhetetlen.

A PEUGEOT RIFTER elegánsan sportos külseje elsősorban kifejezőerejével és modernségével lepi meg az embert, de a beltér ugyanúgy tartogat meglepetéseket.

Gondosan megtervezett, letisztult utastér: PEUGEOT i-Cockpit®

Az új PEUGEOT RIFTER belső dizájnja is egyedülálló a piacon, és kétséget sem hagy a modell hovatartozása felől.

A PEUGEOT i-Cockpit® letisztult vonalaival, korszerű technológiai megoldásaival és felülmúlhatatlan kiviteli minőségével egy harmonikus és ízig-vérig mai utasteret testesít meg.

A szegmensben egyedülálló vezetőhely olyan élményt kínál, mely már több mint négymillió ügyfél tetszését nyerte el. Az alábbiaknak köszönhetően nap, mint nap felvillanyozó és ösztönös vezetésben lehet részünk:

  • alul-felül csapott, kis méretű kormány, mely stabilabb fogást és jobb kormányozhatóságot eredményez,

  • jól látható és könnyen elérhető 8”  kapacitív érintőkijelző,

  • krómszegélyekkel és elegáns piros mutatókkal feldobott, magasra helyezett műszeregység, mely az adatok jobb leolvasása érdekében egy színes képernyőt is magában foglal.

A legapróbb részleteiben is gondosan kidolgozott műszerfal többek között kényelmesen kézre álló, elegáns krómozott billenőkapcsolókat foglal magában, melyek a hófehér hátterű hőmérséklet-kijelzés körül a klímaberendezés vezérlésére szolgálnak.

Az elektromos rögzítőfékkel szerelt változatokban a középkonzolon felszabadult helyen tágas tárolóhelyek kerültek kialakításra.

Az új PEUGEOT RIFTER egyszerre praktikus és elegáns utasterében minden a kellemes vezetést és a maximális összpontosítást szolgálja.

GT Line változat: még karakteresebb stílus

A PEUGEOT RIFTER elegáns és sportos GT Line változata tökéletesen beleillik a PEUGEOT GT Line vonalába.

A hangsúlyosan előkelő GT Line verziót fekete színű kiegészítők – hűtőrácsszegély, tükörházak, tetőrudak és oldalsó díszlécbetétek – díszítik.

Az exkluzív stílushoz a gyémánt fényezésű 17” „Aoraki” könnyűfém keréktárcsák, valamint az első sárvédőkön és a hátsó ajtón elhelyezett rézárnyalatú GT Line feliratok is hozzátartoznak.

Belül bőrbevonatú kormány, „Marron Quente” árnyalatú műszerfaldíszítés, „Tissu Casual” üléskárpitok és pepita mintás műszerlapok teszik különlegessé ezt a változatot.

A PEUGEOT RIFTER tehát elegáns változatában is megőrzi kalandor lelkületét és felfedezőhajlamát, és minden egyes nap a korlátlan szabadság élményével ajándékozza meg az embert.

Folyt. köv.!