Vigyázzunk egymásra!

Az FIA I. régiója elindította a „Drive With Care”, azaz „Vigyázzunk egymásra” közlekedésbiztonsági kampányát.

A kampány arra szólítja fel a közlekedőket, hogy vigyázzanak egymásra, és tartsák be az összes közlekedési szabályt, különös tekintettel a sebességkorlátozásra, a közlekedési lámpák tiltó jelzéseire és végül, de nem utolsó sorban az elsőbbségadási kötelezettségre.

A közlekedés minden résztvevője, vagyis minden úthasználó közös felelősséggel tartozik a közúti balesetek megelőzéséért. A különböző újszerű közlekedési módok megjelenésével, a közlekedési szabályok betartása még fontosabbá válik az úthasználók biztonságosabb együttélése szempontjából.

www.facebook.com/watch/?v=1954377874771891

www.facebook.com/watch/?v=1392352904587986

www.facebook.com/watch/?v=667617561001408

Az FIA I. régiója és tagjai a „Drive With Care” kampány segítségével igyekeznek ösztönözni a biztonságosabb vezetési magatartásformákat.

„Úthasználóként, akár autóvezetőként, akár kerékpárosként vagy gyalogosként, az út használata kölcsönös tisztelet és felelősséget követel a biztonságos közlekedési környezet megteremtése érdekében. Mindannyian részesei vagyunk a forgalomnak, bár más-más minőségben. Az idei kampány a többiek iránti tiszteletre és empátiára szólít fel azáltal, hogy a másik közlekedő helyébe képzeljük magunkat.” – mondta Laurianne Krid, az FIA I. régió vezérigazgatója.

A közúti közlekedésbiztonság növelése az FIA és az FIA I. régió egyik kulcsfontosságú érdekérvényesítési területe. A „Drive With Care” kampányt 23 nyelvre fordították le, és Európa, a Közel-Kelet és Afrika 21 országában fogják népszerűsíteni. Az FIA I. régió közúti közlekedésbiztonsági kampányát az FIA Közlekedésbiztonsági Grant támogatja.