Világháborús bombák hatástalanítása miatt lezárások, közlekedési változások lesznek Budafokon

Második világháborús bombákat emelnek ki és hatástalanítanak szombaton a Duna budafoki szakaszánál, ezért reggel 7 órától kiürítik, majd várhatóan néhány órára lezárják a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó között, valamint több utca egy-egy nagyobb szakaszát. Változik a közösségi közlekedés is az érintett területen – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

    Szombaton 7 órától kiürítik, majd teljesen lezárják Budafokon a közúti, közösségi közlekedési, gyalogos és kerékpáros forgalom elől a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó között, a Kossuth Lajos utcát és a Mária Terézia utcát a Kuruc köztől, a Nagytétényi utat a Háros utcától a Tóth József utcáig, a Tóth József utcát, valamint a Temető utca-Mező utca-Pannónia utca-Promontor utca által határolt területet – olvasható a közleményben.

    Felhívták a figyelmet arra, hogy az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak el kell hagyniuk a kiürítés idejére, és csak a hatástalanítás után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt 7 órától az érintett közösségi közlekedési járatokra – a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 241-es, a 241A, a 250-es buszra – a lezárt területen belül csak felszállni lehet, leszállni nem.
 

   A terület kiürítése után, a bombák kiemelése és hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától rövidített vagy módosított útvonalon jár a 33-as, a 114-es, a 133E és a 213-as busz. A 4-es metró felől induló 58-as, 141-es és 250-es busz rövidített útvonalon közlekedik.
 

   Az érintett buszmegállókban a BKK előzetesen tájékoztatást ad a lezárásokról, a terület kiürítését pedig a megállóhelyeken a rendőrség is segíti majd. 

    A lezárással kapcsolatos részletes, naprakész információk elérhetők a kormanyhivatal.hu oldalon is.