Visszatérés az elektromos világbajnokságon


Az ABT a Mahindra erővel versenyez a Forma E-ben

Május elején az ABT Sportsline bejelentette, hogy visszatér az ABB FIA Formula E világbajnokságba, és most egy másik fontos építőelem a következő szezonban való részvételhez: az ABT Sportsline együttműködik a Mahindra Racinggel, és versenyezni fog a hajtáslánccal. az indiai cég, amely egyben a Formula E alapító tagja is. A cégek két vezérigazgatója, Dilbagh Gill és Thomas Biermaier most aláírta a megfelelő szerződést, és egyben megállapodtak abban, hogy szorosan együttműködnek a fejlesztésben.

„Nagyon várjuk ezt az új Allgäu-India kapcsolatot, és hálásak vagyunk, hogy a Mahindra Racing és partnerei támogatnak minket a Forma E-be való visszatérésünkben” – mondja Thomas Biermaier. „A Mahindra Racing és az ABT közös múltra tekint vissza: mindkét márka csaknem egy évtizeddel ezelőtt alapító tagja volt a Formula E-nek, sok nagyszerű csatát vívtak, és közösen űzték le a pályáról a sorozat fejlesztését. Most egy intenzív technikai együttműködés keretében folytatjuk utunkat.”

Dilbagh Gill, a Mahindra Racing vezérigazgatója és csapatfőnöke így nyilatkozott: „Az ABT a világ egyik legfelsőbb szintű versenyruhája, és régóta élvezzük a versenyzést velük szemben. Megtiszteltetés, hogy használhatjuk a ZF-fel közösen kifejlesztett hajtásláncunkat, és támogathatjuk a csapatot az ABB FIA Formula E világbajnokságra való visszatérésében. Mind a Mahindra Racing, mind az ABT Sportsline a bajnokság alapító csapata volt, és hiánya a paddockban nagyon érezhető volt. Várjuk, hogy a csapat 2023-tól ismét versenyeket nyerhessen, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenben támogassuk őket a sikerhez.”

A Mahindra az egyetlen indiai csapat a Forma-E-ben, és az első, amely megkapta az FIA háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját. Az 1945-ben alapított Mahindra Group több mint 100 országban 260 000 alkalmazottat foglalkoztató multinacionális vállalatcsoport. A cég Indiában vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági gépek, a haszongépjárművek és az információs technológia, valamint a pénzügyi szolgáltatások területén, és erős jelenléte van a megújuló energia, a mezőgazdaság, a logisztika, a vendéglátás és az ingatlanügyek területén.

A Formula E kilencedik szezonjában, amely 2023. január 14-én kezdődik Mexikóvárosban, először kerül forgalomba a tisztán elektromos versenyautók harmadik generációja, az úgynevezett Gen3 modell. „Ügyfélcsapatként a Formula-E hét évéből, több mint 80 versenyből és több mint egy évtizedes elektromos mobilitásból az ABT Sportsline-nál szerzett tapasztalatainkat is szeretnénk behozni a partnerségbe” – mondja Thomas Biermaier.

A két Gen3-as autó októberben érkezik meg Kemptenbe. Az ABT mérnökei már most olyan témákkal foglalkoznak, mint a szoftver, a beállítás és a szimuláció, valamint a Mahindra tesztelése. A privát tesztelést követően az újonnan alakult csapat első nyilvános megjelenése a hivatalos Formula E tesztnapokon lesz a spanyolországi Valenciában, december közepén. Az ABT még az idei, nyolcadik szezon szöuli fináléja előtt bejelenti két pilótáját, akikkel a csapat megbirkózik történetének talán legnagyobb motorsport-kihívásával: magáncsapatként versenyez a világbajnokságon a világelső autógyártók ellen. .