1 millió forintért küzdenek a legjobb kamionosok

Jön az 5 tengelyen-biztos kézzel!

Szeptember 30-án ötödik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary és az ORFK-OBB Magyarország legnagyobb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyét Zsámbékon, a drivingcamp Hungary-n. Az ország legjobb tíz kamionsofőrje elméleti és látványos gyakorlati feladatokban méri össze tudását a döntőben, ráadásul idén két olyan versenyző is rajthoz áll, akik már kétszeres győztesei a megmérettetésnek. Ők versenyben vannak az Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr címért.

Ügyességi, technikai, és vészhelyzet-elhárítási feladatokra számíthatnak a versenyzők az ország legnagyobb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyén. A legjobb kamionsofőr elnyeri a Best Truck Driver Hungary 2017 címet, és megnyeri a nettó 1 millió forintos fődíjat. A díjakat dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár, az ORFK- OBB nevében dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Óberling József rendőr alezredes adja át a győzteseknek.

A versenyben két olyan esélyes is van, aki a hónap utolsó hétvégéjén elnyerheti az Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr címet. Ők már kétszeres bajnokai az 5 tengelyen – biztos kézzel elnevezésű közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenynek, a címet pedig három győzelem után kaphatják meg a versenyzők.

A döntővel egybekötött ingyenes családi napon több izgalmas, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programmal várják az érdeklődőket, kipróbálhatnak például ütközés szimulátort, KRESZ-parkot, és kamionos szimulátort is. A verseny helyszíne, a drivingcamp Hungary idén szintén az 5. születésnapját ünnepli, így a látogatókat koncerttel és tűzijátékkal is várják. A programra regisztrációhoz kötött buszjárat indul Budapest-Déli pályaudvarról, a menetrendjét a csaladi-nap.5tengelyen.hu honlapon lehet megtekinteni.

További információk:
https://5tengelyen.hu/