2020 első vonatútjai a télből a tavaszba röpítenek

Beköszönő és leköszönő tél sínek jeligére

Bár sokan várjuk a fehér karácsonyt, az előrejelzések szerint az idei télnek ez a szakasza nem örvendeztet meg bennünket hóemberépítéssel, vagy szánkózással. Az ünnepeket követően aztán egyre inkább a melegebb tavaszi időjárást várjuk, ez pedig az utazási szokásaink alakulásában is megmutatkozik. A különleges vasúti kirándulások hívei 2020-ban sem maradnak élmények nélkül, akár hangulat szerint is választhatnak utazást.

Vannak, akik szívesen utaznak meleg helyekre a hidegebb hónapokban kivett szabadságok alkalmával, de például a hegyvidéki utazások is nagyon népszerűek a téli időszakban. A kényelmes utazások és a vasút szerelmeseinek ilyenkor is van miből válogatni, a téli desztinációk a hamisítatlan havas tájak nyújtotta hangulattal kihagyhatatlanok. A MÁV Nosztalgia Téli Semmering Expressze például a világon az első, 1854-ben átadott magashegyi vasútvonalán halad át egyedülálló alpesi táj látványát tárva az utasok elé. Számos különleges tájat, látványosságot érhet el vele az utazó: akár a 20 schillinges kilátót is, amely annak idején a 20 schillinges bankjegy hátulját díszítette. Az útvonalon korhű nosztalgiavonatok közlekednek, hogy az utazás valóban egyedülálló élményt nyújtson.

„2020. januárjában rögtön két járattal indítjuk az évet az egyik legnépszerűbb utazásunk, a Semmering Expressz kapcsán, segítve vendégeink számára is a tervezhetőbb utazást. Büszkék vagyunk rá, hogy az UNESCO Világörökség Listájára is felkerült magashegyi vasútvonalon egyedülálló utazást szervezhetünk minden évben. 14 alagúttal, 16 viadukttal és több mint 100 kőhíddal a látványosságok között valóban nem mindennapi élmény, és ünnepek utáni feltöltődésnek is kiváló lehet.” – mondta el Belák Viktor, a MÁV Nosztalgia személyszállítási részlegvezetője.

A havas tájak helyét a Valentin-napi hangulat veszi át, februárban szintén választhatunk különleges programként egy három órás romantikus vacsoravonatozást a Gyertyafény Expresszel. A tavasz közeledtével pedig retró különvonattal utazhatunk el Mohácsra, hogy a Busójáráson segítsünk elűzni a telet. Érdekesség, hogy a Nohab vontatású különvonat a vékony csíkos, fülkés Rába kocsikkal közlekedik, melyek valódi csemegének számítanak a vasúti különlegességek kedvelőinek.