21 százalékkal kevesebb CO2-t bocsát ki a leghatékonyabb Opel Astra

Komplett új motorgenerációval és sebességváltókkal állítja fel az Opel Astra a csekély emisszió új standardját. Modern háromhengeres benzin- és dízelmotorjai élénk dinamikáról és komfortos, csendes utazásról gondoskodnak. A rezgéseket ellenirányban forgó kiegyensúlyozó tengely fojtja el a motorblokkban. A kompakt háromhengeres benzines turbó 1,2 és 1,4 liter lökettérfogatú. 81 kW/110 LE – 107 kW/145 LE teljesítménye és 195 – 236 newtonméteres nyomatékmaximuma hatékonysággal ötvözi az élvezetes autózást. (NEDC7-fogyasztás városban 6,4-5,2 l/100 km, országúton 4,2-3,8 l/100 km, kombinált 5,0-4,3 l/100 km, 116-99 g/km CO2; WLTP5-fogyasztás: kombinált 6,2-5,2 l/100 km, 142-119 g/km CO2; ideiglenes adatok). Már az alapmotorokhoz is hatfokozatú a sebességváltó. A kis fogyasztáshoz és a nagyfokú komforthoz hozzájárul az új, fokozatmentes automata, valamint a lágyan kapcsoló, csökkentett súrlódású kilencfokozatú automatikus váltómű is.

Hasonlóan kiváló az Astra aerodinamikája: 0,26-os alaktényezővel mind az ötajtós, mind a Sports Tourer a kompakt kategória legáramvonalasabb autói közé tartozik. Ezáltal lett az új modell a kapható járművek egyik legjobbja, ugyanakkor minden idők leghatékonyabb Astrája. Egyedül az aerodinamikai tökéletesítések kilométerenként 4,5 grammal szorították le a CO2-kibocsátást.

Nem kevésbé példás az új Astra komfortja, vezetőtámogatása és tájékoztató-szórakoztató rendszere sem. Az új frontkamera kisebb az eddiginél, és gyorsabb processzorral jobban teljesít, akárcsak a Multimedia Navi Pro infotainment-rendszerhez kapható digitális tolatókamera. Az autó mögötti közlekedés monitorképe tisztább és élesebb, sötétben kontrasztosabb lett. Nem hiányozhat az intelligens, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás sem. Kompatibilis okostelefonokat induktívan tölt fel a Wireless Charging. Az utasteret pedig a Bose kívánságra beépített csúcsszintű hangrendszere varázsolja koncertteremmé. Hidegben előnyös az Astrához először rendelhető fűthető szélvédő.