50 új autóbusz áll forgalomba a fővárosban júniustól

Újabb 25 szóló és 25 csuklós autóbusz áll forgalomba június 1-jétől, csütörtöktől a fővárosban.A Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére zajló beszerzéseknek köszönhetően a fővárosiak egyre több kényelmesebb, klimatizált, környezetkímélő járművet használhatnak utazásaik során.

A május 1-jén forgalomba állt 50 új autóbusz után további 25 szóló és 25 csuklós vadonatúj MAN Lion’s autóbusz indul el június 1-jén, csütörtökön Budapest útjain, ezúttal a 30-as, a 30A, a 31-es, a 104-es, a 104A, a 124-es, a 125-ös, a 125B, a 126-os, a 126A, a 131-es, a 204-es, a 230-as, a 231-es és a 231B autóbuszok vonalán.

A most forgalomba álló járművek annak a 150 autóbuszból álló flottának a darabjai, amelyek a BKK megrendelésére, az ArrivaBus Kft. tulajdonában és üzemeltetésében szolgálják a fővárosban közlekedők kényelmét. A vadonatúj MAN Lion’s autóbuszok a korábbi Mercedes Citaro járműveket váltják, és ütemezetten, hónapról-hónapra állnak forgalomba.

A világosabb és tágasabb utastérbe nagyobb teljesítményű légkondicionáló berendezés, utastájékoztató monitorok, illetve az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszer is került.

Folyamatosan korszerűsíti járműparkját a BKK

Az elmúlt években indított fejlesztések jelentősen javították a fővárosi közösségi közlekedés színvonalát. Tavaly ősz óta összesen 285 vadonatúj autóbusz érkezését jelentették be a BKK szolgáltatói, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb járműállomány-bővítés a főváros életében. A buszflotta mellett a trolibuszállomány is nagy mértékben megújult, szeptember óta ugyanis folyamatosan érkeznek az új trolik Budapestre.

A villamospark is korszerűsödik: az elkövetkezendő években összesen 51 modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamos érkezik a fővárosba. Az új járművek jól illeszkednek Budapest hosszú távú stratégiájába, amelynek központi gondolata a környezet- és klímavédelem, a fenntartható energiagazdálkodás, valamint az ökológiai lábnyom csökkentése.

A nagy létszámú modern és környezetbarát járművek forgalomba állításának is köszönhetően egyre többen veszik igénybe a közösségi közlekedés járatait.

Budapesti Közlekedési Központ