5008 i-Cockpit

Az új PEUGEOT i-Cockpit® : az utastér új fogalma

Az új PEUGEOT 5008 szabadidő-autót teljesen újonnan fejlesztették ki: koncepcióját tekintve – kompakt külső méretek, tágas belső tér, intelligens funkciók – egyedülálló a szegmensben. Ezen kívül az új PEUGEOT szabadidő-autók, a 2008 és a 3008 folytatásában számos olyan erénnyel büszkélkedhet, amelyek a legelegánsabb, a legmodernebb és a legjobban összerakott modellé teszik a kategóriában.

Egyik legerősebb ütőkártyája az egyedi vezetőhely. Az első ajtók kinyitásakor tekintetünk mindjárt a legújabb PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyre siklik; az újító szellemű, már-már futurisztikus kialakítás egy rendkívül igényes, egyedülálló világba repíti az autó utasait.

Mindent együtt találunk itt: a szépséges, kicsi kormánykereket – a legkisebb a piacon, minden szegmenst egybevetve-, a tabletként a műszerfalra helyezett, 8 colos, nagyméretű kapacitív érintőképernyőt, valamint a nagyfelbontású, 12,3 colos magasra helyezett digitális képernyőt. A kijelző grafikai minősége, az animációs játékok, valamint a beállítható és személyre szabható módok közötti átmenetek esztétikus kivitelezése igazán élményszámba megy. Az érintőképernyő egyszerű és interaktív használatának köszönhetően az összes vezetési és kényelmi információhoz könnyedén hozzáférhetünk, akárcsak a műszerfal közepén elhelyezett, szemet gyönyörködtető « zongorabillenytűkkel ». A hét billentyűn keresztül a vezető közvetlenül beléphet a legfontosabb kényelmi és biztonsági funkciókhoz, és folyamatosan nyomon is követheti a rádió, a klímaberendezés, a navigáció, a járműparaméterek, a telefon, a mobilalkalmazások és a figyelmeztető funkciók használatát.

Az autóban utazók érzékeinek bevonása azonban nem áll meg itt. A zongorabillentyűk mellett az új PEUGEOT 5008 SUV i-Cockpit Amplify rendszere, nevéhez hűen, valóban felerősíti a vezetés élményét, és szinte valamennyi érzékszervünket azonnal bevonja a vezetésbe:

  • A látást a hangulatvilágítás erősségének, valamint a képernyő színeinek állításával;

  • A hallást a zenei hangzás beállításain keresztül;

  • A tapintást az ülésekbe épített többpontos masszázsrendszernek köszönhetően (ötféle program)

  • A szaglást az illatosítón keresztül

Kétféle belső kialakítás közül választhatunk: a « Boost » a dinamikusabb, a « Relax » a nyugodtabb vezetési stílushoz készült. Mindkét mód teljesen egyénileg alakítható, és egyedülálló élménnyé varázsolja az utazást a vezető és az utasok számára.

Az utazás élményszerűségét szolgálja a belső tér gazdagsága, ami erősen hozzájárul az utastér szinte tapintható, kimagasló minőség- és modernség érzetéhez. Melegséget és ihletettséget sugall a legnemesebb anyagokból (bőr, króm) kialakított, modern és elegáns belső tér. És ha ennyire odafigyeltek a tervezők az első ülésekre, vajon milyennek teremtették a többi utasnak szánt teret?

Tágas utastér, több funkció

2,84 m-es tengelytávjával a C szegmens összes szabadidő-autója közül az új PEUGEOT 5008 SUV kínálja a legtágasabb utasteret! Az EMP2 padlólemez nagyfokú alakíthatósága jóvoltából a tengelytávot az új PEUGEOT 3008 szabadidő-autóéhoz képest 16,5 cm-rel, az előző 5008 modelléhez képest 11 cm-rel növelték meg. Ezzel azt is elmondtuk, hogy a belső méretek igazán nagyvonalúak, amit legjobban a második sor utasai értékelnek majd, például a 60 mm-rel megnövelt lábtérnek köszönhetően!

A jármű hossza 4,64 m; az új PEUGEOT 3008 SUV-nál 19 cm-rel, az előző 5008-nál 11 cm-rel hosszabb, ezzel a külső méretek tekintetében a szegmens kompaktabb modelljei közé tartozik. A nagyobb hosszúság tágasabb belső tér kialakítását tette lehetővé.

Ám az új PEUGEOT 5008 nem elégszik meg azzal, hogy kihozza a maximumot a felépítés adta lehetőségekből, hanem egy olyan SUV, amely különleges konfigurációval újít a kategóriában:

  • Három egyforma, önálló, elrejthető ülés a második sorban

  • Két önálló, elrejthető és kivehető ülés a harmadik sorban

A második üléssor három önálló ülése számos előnyt nyújt:

  • Egyforma szélesek, így mindhárom utas ugyanolyan kényelemben utazhat;

  • Hosszában állíthatók, ezzel az utastér és a poggyásztér alakíthatóságát egyaránt lehetővé teszik. A lábtér mindenütt kényelmes;

  • Dőlésszögük öt fokozatban állítható (két állítási helyzet az előző modellben);

  • Valamennyihez betolható fejtámla tartozik, ami alacsony pozícióban nem takarja el a kilátást hátrafelé, amikor senki sem ül az ülésben;

  • Könnyen elrejthetők kívülről és a csomagtér felől, így teljesen sík, kiállásoktól mentes felületet alakíthatunk ki (az ülések hátulján található, elmozdítható merev fülek segítségével);

  • Mindhárom üléshez hárompontos Isofix rögzítési rendszer tartozik.

Az új PEUGEOT 5008 SUV a felszereltségi szinttől, illetve országtól függően alapfelszerelésként vagy opcióként a csomagtér padlójába süllyeszthető, két plusz ülést is kínál a harmadik sorba. Az ülések lehajtásával és a két mozgatható fül segítségével teljesen sík felület alakítható ki, a fülek könnyen ráhajthatók az ülések hátuljára, amikor azokat újra felhajtjuk.

A harmadik sor üléseihez a beszállást megkönnyítik a második sor két szélső ülésének tetején található, erre szolgáló kezelőszervek. A két szélső ülés egyetlen mozdulattal lehajtható és előre csúsztatható, az így felszabaduló helyen kényelmesen beszállhatunk a harmadik sor üléseihez.

De ez még nem minden! Az okosan kigondolt koncepció arra késztette a márka mérnökeit, hogy könnyen kivehető üléseket tervezzenek. A viszonylag kicsi súly (nem egészen 11 kg) és az egyetlen fogantyúval történő könnyű kezelhetőség következtében az adott felhasználástól függően mindig ideális méretűvé alakítható a csomagtartó. A harmadik sorban minden egyes ülés eltávolításával 39 dm3 (VDA 210 szerinti mérés) hely szabadul fel!

A kiemelt ülések helyén felszabaduló hellyel tovább növelhető az egyébként is impozáns méretű csomagtér, amely a kategória bajnoka! Térfogata ötüléses kialakításban elérheti a 780 dm3 VDA 210 mérés szerint (1060 liter), vagyis alapból 100 dm3-el tágasabb, mint az előző generációs 5008-é! A rakodóküszöb kifejezetten alacsony (676 mm), a poggyásztér szögletes és kiszögellésmentes, az első utasülés pedig vízszintesig lehajtható, így akár 3,20 m hosszú tárgyat is szállíthatunk az autóban.

Praktikus a láblendítéssel működtethető hátsó csomagtérajtó is: a hátsó lökhárító alatt elhelyezett érzékelő segítségével nyithatjuk ki a motoros csomagtérajtót, amely ugyanolyan gyorsan, erőfeszítés nélkül vissza is csukódik.

Az új PEUGEOT 5008 szabadidő-autó tágas, funkcionális, igényeink szerint alakítható, praktikus és ötletes belső tere a hétköznapi autózás bármely kihívásával képes megbirkózni, és a legkülönbözőbb helyzetekhez is alkalmazkodik. És ha ehhez hozzávesszük a sokféle felszerelést (csatlakozók, csomagtérelválasztó, napellenzők, lehajtható asztalkák, akasztók, pohártartók stb.) és az utastérben kialakított változatos rakodóhelyeket (össztérfogatuk eléri a 38 litert), máris ráébredünk, hogy az autózás új dimenziójába léptünk…

Valóban, a belső tér kialakítása, a felszerelések, a technikai berendezések, a felhasznált anyagok és a kidolgozás minősége kategóriájában egyedülállóvá teszi az új PEUGEOT 5008 SUV utasterét. Arra invitál, hogy kényelemben, nyugalomban, felszabadultan töltsük el itt az időt. Ugyanazt a felsőkategóriás élményt ígéri, amit a külseje is sugall.

Peugeot 5008 képgaléria (1.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (2.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (3.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (4.) >>>

Peugeot 5008 képgaléria (5.) >>>