6 pozitív alkoholteszt

Ittas vezetés gyanúja miatt fogták el és állították elő a sofőröket a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében.

A Győri és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2019. január 19-én és január 20-án. Ennek során Győrben egy motorkerékpár és egy gépkocsi, míg Mosonmagyaróváron négy autó sofőrjének ellenőrzésekor mutatott pozitív értéket a velük szemben alkalmazott alkoholteszter. A rendőrök mind a hat járművezetőt elfogták és további mintavétel miatt az illetékes rendőrkapitányságokra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezető figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A megyei rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése miatt kéri a gépjárművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és alkohol fogyasztását követően ne üljenek a volán mögé!

“…hogy mindenki hazaérjen!”

police.hu