610 kilométeres hatótávval érkezik a Hyundai Ioniq 6

Az elektromos szadán 53 és 77,4 kilowattórás akkumulátorral is elérhető lesz.


A Hyundai elárulta, milyen technológiával érkezik majd a tisztán elektromos Ioniq 6. Ezek jelentős része ismerős lehet az Ioniq 5-ből, részben azért, mert mindkét autó ugyanarra az E-GMP platformra épül. Az Ioniq 6 sorozatgyártása 2022 harmadik negyedévében kezdődik.

A vásárlók 53 vagy 77,4 kilowattórás kapacitású akkumulátort választhatnak az autóhoz. Az Ioniq 6 alapfelszereltségként egymotoros változatban, hátsókerékhajtással érkezik, de opcionálisan elérhető a kétmotoros, összkerékhajtású verzió is. A Hyundai nem közölte, mekkora teljesítményre lesz képes az egymotoros kivitel, de a kétmotoros hajtáslánc 320 lóerőt és 605 newtonmétert produkál majd.

A nagyobb méretű akkumulátorral szerelve az egymotoros Ioniq 6 maximálisan 610 kilométeres WLTP hatótáv megtételére lesz képes egyetlen feltöltéssel. A Hyundai szerint ez lesz a világ egyik leghatékonyabb energiafelhasználással rendelkező autója. Ebben segít a 0,21-es légellenállási együttható, ami csak egy hajszálnyival gyengébb, mint a Tesla Model S és Mercedes EQS által produkált 0,20-as érték.

Az Ioniq 6 utastere tele van technológiával. Középen egy 12,0 colos érintőképernyő található. A vezető előtt egy ugyanekkora méretű digitális műszeregység kapott helyet. A navigációs rendszer egy valós idejű hatótávolságú térképet biztosít a forgalom, a terepviszonyok és a töltöttségi szint alapján.

A villanyautó négy USB-C és egy USB-A csatlakozási lehetőséggel, Apple CarPlay és Android Auto hozzáféréssel érkezik. Emellett a 64 színű, testreszabható hangulatvilágítás is az alapfelszereltség részét képezi, a Speed Sync mód pedig automatikusan a jármű sebességéhez igazítja a fényeket.

A Hyundai azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a modell várható árát.

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!