Hétezer Tesla parkol Sanghaj kikötőjében

A Model 3-ról és Model Y-ról van szó, a felvételt egy Wu Wa nevű YouTube felhasználó készítette.


Legalább hétezer Tesla Model 3 és Model Y pihen Sanghaj Luchao kikötőjében, mely az amerikai vállalat sanghaji gigagyárának közelében található. Az impozáns látványt egy Wu Wa nevű YouTube felhasználó rögzítette legfrissebb videójában.

„A korábbi hírek ennél kevesebb autóról szóltak. A Tesla már múlt héten készülődött valamire a kikötőben, azt hittem, már akkor megkezdik a szállítást, ám azóta még több jármű érkezett. A sanghaji gyárban júliusban megkezdték a gyártósor felújítását. A Model 3 gyártásának első fázisa július 5-én indult, a kész autókat pedig a Luchao kikötő déli részére szállítják. A megrendelők a rengeteg jármű láttán reménykedhetnek, hogy hamarosan elindulnak a szállítmányok a célállomások felé” – írta Wu Wa a videóhoz tartozó kommentben.

https://youtube.com/watch?v=VJMGzdOJBew

A Tesla sanghaji gigagyárában márciusban le kellett állítani a termelést a koronavírusos megbetegedések miatt. A munkavállalók az újraindítást követően egy úgynevezett buborékos rendszerben dolgoztak, a munkahelyük és az otthonuk között a vállalat szállította őket. Májusban aztán alkatrészhiány is fellépett a kínai üzemben, a globális nehézségek tehát a Tesla gyártási folyamatait sem kímélik.

mahzrt.hu