9600 millió forintos beruházás villanyautókhoz Hatvanban

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó, 5100 dolgozót foglalkoztató hatvani telephelyét a Bosch csoport, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója – tudatta szerkesztőségünkkel a vállalatcsoport sajtóosztálya. A Robert Bosch Elektronika Kft. 9600 millió forintos beruházása részeként a cég az eddiginél korszerűbb, a termelést szolgáló eszközöket szerez be.

Bővül az üzem gyártási kapacitása, és további, a jövő biztonságos, az energiát hatékonyan hasznosító és a hálózatba kapcsolt autózást meghatározó, új generációs termékek is készülnek Hatvanban. A jövő végéig tartó beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés (EKD) alapján mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A Bosch hatvani gyárában a jövő autózását meghatározó, az automatizált vezetéshez elengedhetetlenül szükséges technológiai eszközöket és összetevőket gyártanak. Ilyenek a többi között az elektromos vezérlők és szenzorok, valamint a radarrendszerek.

A ma bejelentett beruházás elsősorban a teljesen elektromos és hibrid járművek számára meghatározó, új nemzedékű termékek gyártásának elindítását szolgálja. Ilyen lesz például az elektromos autókban a hidraulikus rásegítéses kormány-rendszereket felváltó elektromos kormánymű vezérlő egység is.

A múlt két évtizedben világszerte járművek százmillióit szerelték fel a Bosch hatvani telephelyén készült különféle autóipari elektronikai alkatrészekkel.