• Egyéb

Goodyear FuelMax Performance   információs lap

Az új Goodyear FUELMAX PERFORMANCE termékcsalád csúcskategóriás üzemanyag-hatékonyságú kormányzott és húzó gumiabroncsokat kínál távolsági fuvarozásra használt flották számára, mely a maximális üzemanyag-megtakarítás mellett hozzásegíti a tehergépkocsi-gyártókat az EU egyre szigorúbb CO2-kibocsátási célkitűzéseinek eléréséhez.

A Goodyear FUELMAX PERFORMANCE tökéletes választás a szinte kizárólag távolsági fuvarozás céljából üzemeltetett járműflottákhoz.

A Goodyear haszongépjármű-gumiabroncsokon elsőként itt alkalmazott, teljes egészében szilikakeverék-technológiájú futókeverékkel és az innovatív kialakítású futófelülettel rendkívül alacsony gördülési ellenállást sikerült elérni.

A Goodyear FUELMAX PERFORMANCE kétféle méretű FUELMAX S PERFORMANCE kormányzott gumiabroncsot és egy FUELMAX D PERFORMANCE húzó abroncsot tartalmaz.

Ezek a gumiabroncsok az EU gumiabroncscímke szerint „A” besorolású üzemanyag-hatékonysággal, valamint három hegycsúcs és hópehely (3PMSF) megjelöléssel rendelkeznek, mely igazolja, hogy megfelelnek a téli gumiabroncsok esetében előírt legszigorúbb törvényi előírásoknak.

A gumiabroncsokba beépített rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) lehetővé teszi a gumiabroncs-gazdálkodási és nyomon követési rendszerekhez való csatlakozást. A rendszer biztosítja továbbá a gumiabroncsok gyors és egyszerű azonosítását, mely a tolvajok számára is elrettentő lehet.

FUELMAX S PERFORMANCE

Áttekintés

A FUELMAX PERFORMANCE kormányzott gumiabroncsokat kifejezetten a távolsági, autópályás használatra fejlesztették ki azzal a céllal, hogy maximális üzemanyag-takarékosságot, alacsony hőképződést és alacsony gördülési ellenállást érjenek el. Az EU gumiabroncscímke szerinti „A” besorolású üzemanyag-hatékonyság és a 3PMSF téli teljesítmény jól mutatja a két legnépszerűbb méretben elérhető gumiabroncs főbb kvalitásait.

Méretek

  • 315/70R22.5 FUELMAX S PERFORMANCE 156/150L
  • 385/55R22.5 FUELMAX S PERFORMANCE 160K158L

Futókeverék

A FUELMAX PERFORMANCE az első olyan Goodyear haszongépjármű-gumiabroncs, amelynek futófelülete teljes egészében szilikakeverék-technológiával készült. A mindkét kormányzott keréknél alkalmazott keveréknek és az iparágban vezető technológiának köszönhetően a gumiabroncsok kevés hőt termelnek és alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek, mely maximális üzemanyag-megtakarítást biztosít a távolsági fuvarozás során. Az innovatív, teljes egészében szilika technológiájú futókeverék összetételének és polimerhálójának főbb előnye az alacsony üzemanyag-fogyasztás és a nedves útfelületen mutatott kiemelkedő tapadás.

Futófelület kialakítása

A kiemelkedő teljesítményszint érdekében a FUELMAX S PERFORMANCE kormányzott gumiabroncs futófelületén a 315/70R22.5 méret esetén öt, a 385/55R22.5 méret esetén hat borda található.

A mindkét gumiabroncs futófelületén kialakított mélyedések optimális vízelvezetést és egyenletes kopást biztosítanak. A teljes bordázott mintázat a gumiabroncs élettartamának végéig megmarad, és a mély lamelláknak köszönhetően a gumiabroncs a nedves úton mutatott fékteljesítményét is teljes élettartama alatt megőrzi. A lamellák mélysége is hozzájárul a gumiabroncsok „3PMSF” minősítéséhez és a tapadás megőrzéséhez.

A gumiabroncsok kialakításához alkalmazott technológia rendkívül egyenletes érintkezési nyomást biztosít a teljes futófelületen. Ez pedig a távolsági fuvarozás során előforduló bármilyen körülmények között egyenletes kopást és nagy futásteljesítményt eredményez.

RFID azonosító

Mindegyik gumiabroncs beépített RFID azonosító címkével rendelkezik. Ennek köszönhetően a termék a gumiabroncs-gazdálkodási rendszerekhez kapcsolódó külső eszközzel egyszerűen felismerhető.

EU gumiabroncscímke szerinti besorolások

A FUELMAX S PERFORMANCE kormányzott gumiabroncsok mindkét méretváltozata az EU gumiabroncscímke szerint „A” kategóriás besorolást kapott az üzemanyag-takarékosságra, „B” kategóriás besorolást a nedves úton mutatott tapadásra, és egy hullám jelzi az alacsony (71 dB-es) külső zajszintet.

A gumiabroncs téli teljesítménye

Ezek a gumiabroncsok mind teljesítik a három hegycsúcs és hópehely (3PMSF) besorolás összes követelményét.

FUELMAX D PERFORMANCE

Áttekintés

A FUELMAX D PERFORMANCE húzó gumiabroncsot kifejezetten a távolsági, autópályás használatra fejlesztették ki azzal a céllal, hogy maximális üzemanyag-takarékosságot, alacsony hőképződést és alacsony gördülési ellenállást érjen el. A kormányzott változathoz hasonlóan ez a gumiabroncs is az EU gumiabroncscímke szerinti „A” besorolású üzemanyag-hatékonysággal és a 3PMSF téli minősítéssel rendelkezik.

Méret
315/70R22.5 FUELMAX D PERFORMANCE 154L152M

Futókeverék

A kormányzott változathoz hasonlóan a FUELMAX D futófelülete is teljes egészében szilika technológiájú keverékből készült, mely alacsony üzemanyag-fogyasztást és nedves útfelületen kiemelkedő tapadást biztosít.

Futófelület kialakítása

A húzó gumiabroncsok egyik fontos tulajdonsága az IntelliMax Groove Technology, mely nagyfokú tapadást biztosít a gumiabroncs teljes élettartama során. A futófelület nyitott vállkialakítása segíti a kapaszkodást és a tisztulást, a futófelület egyenletes érintkezési nyomása pedig hosszú élettartamot biztosít.

Az IntelliMax Groove Technology olyan „rejtett” mintaárkokat tartalmaz, melyeket a gyártás során öntöttek a futófelületbe. Amikor a futófelület az eredeti mélység 60%-ára kopik, fokozatosan megjelennek a „rejtett” mintaárkok, biztosítva ezzel a tényleges futófelület-mintázat megőrzését a gumiabroncs teljes élettartama során. Ez jelentős kapaszkodóképességet és hatékony vízelvezetést biztosít, valamint gondoskodik az alacsony gördülési ellenállás megőrzéséről.

A futófelületen továbbá a középső bordák mindkét oldalán 16 mérőablak található, így a gumiabroncs futófelületének mélysége hatékonyabban, bármely pozícióból ellenőrizhető.

A gumiabroncsok kialakításához alkalmazott technológia rendkívül egyenletes érintkezési nyomást biztosít a teljes futófelületen. Ez a távolsági fuvarozás során előforduló jellegzetes körülmények között egyenletes kopást és nagy futásteljesítményt eredményez.

RFID azonosító

Mindegyik gumiabroncs beépített RFID azonosító címkével rendelkezik. Ennek köszönhetően a termék a gumiabroncs-gazdálkodási rendszerekhez kapcsolódó külső eszközzel egyszerűen felismerhető.

EU gumiabroncscímke szerinti besorolások

A FUELMAX D PERFORMANCE húzó gumiabroncs az EU gumiabroncscímke szerint „A” kategóriás besorolást kapott az üzemanyag-takarékosságra, „B” kategóriás besorolást a nedves úton mutatott tapadásra, és egy hullám jelzi az alacsony (73 dB-es) külső zajszintet.

A gumiabroncs téli teljesítménye

A FUELMAX PERFORMANCE húzó gumiabroncsok is teljesítik a három hegycsúcs és hópehely (3PMSF) besorolás összes követelményét.A FUELMAX D PERFORMANCE kitűnő lamellasűrűséggel rendelkezik, és a lamellák a gumiabroncs teljes élettartama során megmaradnak. További előnyként említhető, hogy a gumiabroncs teljes élettartama során megőrzi a téli útviszonyok közötti kapaszkodóképességét.