A Citroen, Peugeot, Opel trio után Toyota logóval is érkezik a kompakt haszongépjármű és személyszállító

Április 30-án mutatkozik be az vadonatúj Toyota PROACE CITY kompakt haszongépjármű és személyszállító modellcsalád a Birminghami Haszongépjármű Szakkiállításon, ezzel japán autógyártó belép a kishaszongépjárművek egyre gyarapodó európai szegmensébe. A PROACE közepes haszongépjármű és a Hilux pickup mellett az új modell jelentősen megerősíti a Toyota jelenlétét a haszongépjárművek szegmensében. Az áruszállító és személyszállító változatban egyaránt elérhető új modellt, amelynek értékesítése 2020 elején kezdődik, a Toyota és a PSA Csoport jelenleg is folyamatos együttműködése keretében gyártják majd.

A vadonatúj Toyota PROACE CITY kompakt haszongépjármű április 30-án, az Egyesült Királyságban áll először reflektorfénybe a 2019-es Birminghami Haszongépjármű Szakkiállításon. E sokoldalú és mutatós kompakt modellcsalád révén a Toyota tovább gyarapítja európai haszongépjármű-kínálatát. A PSA Csoporttal közösen kifejlesztett PROACE CITY a PROACE közepes méretű áruszállítóhoz és a legendás Hilux pickuphoz csatlakozik a kínálatban, tovább erősítve a Toyota jelenlétét az európai haszongépjárművek piacán, amely folyamatosan növekszik, és ahol az előrejelzések szerint 2021-re mintegy 900.000 darabra nőnek majd az éves eladások. Mérete és hasznos teherbírása tekintetében az új modell tökéletesen egészíti ki PROACE-kínálatot. A 2016-ban bemutatott PROACE 2019-ben várhatóan öt százalékos piaci részesedést szerez a közepes méretű haszongépjárművek európai piacán, ami körülbelül 30.000 darabos értékesítési eredményt jelent a Toyota számára.

Kis méret, nagy rakodótér, széles teljesítményskála
A PROACE CITY modellcsalád rengeteg vállalkozás igényeit képes kielégíteni, mivel az autó különféle raktér- és üléskonfigurációkkal, illetve többféle hajtáslánccal rendelhető. A kompakt haszongépjármű kétféle hosszúsággal készül: a rövid változat esetében ez 4,4 méter, a hosszabbnál 4,7 méter. Mindkét kivitel megrendelhető háromszemélyes első üléssorral, valamint dobozos és üvegezett felépítménnyel, a hosszú változat pedig két üléssorral is készülhet. A rövid és a hosszú változatból egyaránt készül majd öt- és hétszemélyes személyszállító változat is. Méreteinek és kialakításának köszönhetően a PROACE CITY jelentős méretű rakteret kínál: ez 3,3 m3 (rövid változat) illetve 4,3 m3 (hosszú változat, Smart Cargo opcióval). Fontos megjegyezni, hogy saját kategóriájában a Toyota egyike annak a néhány járműnek, amelyekben két Euro raklap is elfér. Az opcionális Smart Cargo rendszer révén mind a rövid, mind a hosszú kivitel a kategória leghosszabb rakterét kínálja (3,1 illetve 3,4 méter), és a PROACE CITY egytonnás maximális hasznos teherbírása is kategóriaelső érték (mindkét változat esetében). Azok számára, akik ennél is nehezebb rakományt szeretnének szállítani, hasznos segítséget jelent az akár 1,5 tonnás vontatási képesség. Az autóhoz aszimmetrikus (ablakos vagy lemez) hátsó ajtók és felfelé nyíló raktérajtó és rendelhető. A benzin- és dízelmotorok teljesítményskálája 75-től 130 DIN lóerőig terjed, és az erőforrásokhoz öt- vagy hatfokozatú manuális, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódhat. A sokoldalúság, rugalmasság, teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás tekintetében a PROACE CITY modellcsalád kiválóan megfelel a vállalkozások és a flottaüzemeltetők elvárásainak, így a jármű tovább erősíti majd a Toyota pozícióját a haszongépjármű-piacon.