A BMW Group, mint az elektromos mobilitás piacvezető úttörője?

Idejekorán kifejlesztett és sorozatgyártásba küldött modelljeivel a BMW Group a hálózatról tölthető gépkocsik piacvezető gyártójává nőtte ki magát, mindegyik riválisánál szélesebb modellpalettával szolgálva ki ügyfeleit. Németországban a vállalat abszolút piacvezetőnek számít a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt új gépkocsik értékesítése terén, miközben Európában és globális szinten is a legsikeresebb prémiumautó-gyártóként jegyzik.

A BMW 2-es sorozat, a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW 7-es sorozat, a BMW X5 és a MINI Countryman plug-in hibrid hajtáslánc-technológiáiban, illetve a BMW i modellekben bevezetett legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia nem csupán az energiatároló egység egyetlen feltöltésével megtehető tisztán elektromos hatótávolságot, de a járműtöltéshez kapcsolódó kényelmi funkciók sorát is növeli, amelyekkel az elektromos mobilitás egyre több ember és egyre szélesebb célcsoportok számára válik kézzelfogható alternatívává. A hálózatról tölthető gépkocsik elterjedésével és az olyan digitális szolgáltatások kifejlesztésével, mint például a metropoliszokban kijelölt „zöld zónákat” automatikusan felismerő BMW eDrive Zones funkció, a bajor prémiumgyártó legújabb, Frankfurtban is bemutatkozó, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákkal szerelt modelljei a nagyvárosok széndioxid-terhelését is jelentős mértékben csökkentik.

2020-ban a BMW Group újabb hálózatról tölthető gépkocsikról rántja le a leplet, így többek között a BMW X3, a BMW X1 és a BMW 3-as Touring plug-in hibrid hajtáslánc-változatairól, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI-ről, amely a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét. A MINI Cooper SE modellben a müncheni központú vállalatcsoport mindazon járműtechnológiai szaktudása egyesül, amelyet az elmúlt években a BMW i modellek kifejlesztése, illetve az úttörő technológiák házon belüli átörökítései során halmozott fel. 2023-ra a BMW Group huszonöt tagúra bővíti fel hálózatról tölthető modellpalettáját.