Végre egy tényleg közszolgálati (értelmes, hasznos) műsor az MTV-n!

Vezetéstechnikai sorozat indul az M4 Sporton Wéber Gáborral

     Vezetők címmel indul vezetéstechnikai sorozat az M4 Sporton az idei Forma-1-es szezon rajtjáig Wéber Gáborral, a közszolgálati sportcsatorna F1-es közvetítéseinek vezető kommentátorával.

    Az MTVA sajtóosztályának csütörtöki közleménye szerint a televíziós sorozat egyes részeiben – minden csütörtökön – Wéber Gábor ismert embereket visz el egy körre a Hungaroring vezetéstechnikai tanpályáján.


    “A sorozat célja, hogy az autózást más oldalról mutassuk be az embereknek, olyan szakmai tippeket, technikákat mutatunk be, amelyeket a hétköznapokban is tudnak alkalmazni a nem várt helyzetekben” – mondta a kommentátor.


    A sorozat egyben a Forma-1 idei szezonját is felvezeti, miután a sportágban alkalmazott fejlesztések a hétköznapi autózásra is hatást gyakorolnak.


    “Az F1 alapvetően technológiai műhelye az autóiparnak, melybe a versenyeken tesztelt alkatrészek, technikai megoldások folyamatosan kerülnek át” – nyilatkozta Wéber Gábor, aki szerint az autósport elitkategóriája a következő 10 évben még nagyobb szerepet vállal majd ebben, ezzel segítve az autóipar jelenlegi “útkeresését”.


    A Vezetők című sorozat első részében Wéber útitársa Somossy Barbara, az M5 csatorna műsorvezetője lesz.