Next gen SUV

Mindazok örömére, akik az autózás terén valami új élményre vágynak, a PEUGEOT bemutatja az új 2008 SUV-ot.

Mint a szabadság elkötelezett híve és a PEUGEOT izgalmas jövőképének hírnöke, az új modell az ösztönös és sokoldalú vezetési élmény ultramodern értelmezését nyújtja.

A méreteire nézve vérbeli SUV-nak számító új 2008 hihetetlenül erőteljes és egyedi stílusával egyenesen felrobbantja a szegmenst.

A high-tech modell a 3D PEUGEOT i-Cockpit® legújabb generációs változatával és a márka tudásának legjavát képviselő felszerelésekkel és vezetéssegítő funkciókkal kerül forgalomba.

Az új PEUGEOT 2008 SUV háromféle – elektromos, benzines és dízel – erőforrást kínál, melyek mindegyike kimondottan felvillanyozó és környezethatékony megoldást képvisel.

#NEXT GEN SUV

Változik a világ, és az új kihívásokra az autóipar minden területén megfelelő válaszokat kell adni. A PEUGEOT kétszáznyolc év tapasztalatával a háta mögött nyugodtan folytatja a megkezdett energetikai átállást.

A márka izgalmas, ugyanakkor megnyugtató jövőképe az új PEUGEOT 2008 SUV-ban is kifejezésre jut. Az új 2008 arról tanúskodik, hogy technológia és élvezet összeegyeztethetők, és hogy egy autó is tud igazi meglepetést okozni. Ez a gépjármű puszta közlekedés helyett az utazás élményét nyújtja, miközben mindenki számára kellő mobilitást biztosít.

Az új PEUGEOT 2008 kiemelkedik a kompakt SUV-ok közül, és maga is hozzáteszi a részét a PEUGEOT modellek sikerét biztosító olyan jellemzőkhöz, mint a magabiztos design, az innovatív megoldások és a csúcstechnológia.

EXALTING SUV

A karakteres és egyedi stílusú új PEUGEOT 2008 SUV egy biztos kézzel megmunkált, vonzó autó. A márka ambíciójának megfelelően új fejezetet nyit a PEUGEOT szabadidő-autók történetében, és egyedi karaktere ellenére is tökéletes összhangot mutat a jelenlegi választék stílusával.

A kiegyensúlyozott vonalvezetés és az általános arányok egyértelműen SUV-ra utalnak, melyen a hátrébb tolt szélvédő vízszintesebb motorháztetőt és erőtől duzzadó külsőt eredményezett. A keménykötésű, sportos autó magabiztosan ül a kerekein, és minden porcikájából biztonság árad.

A jellegzetes, tekintélyparancsoló orr-rész meghatározó elemei az egyenes és büszke hűtőmaszk (mely az elektromos változatokon a karosszériával megegyező színű), a szoborszerű motorháztető és a fényszórók alatt elhelyezkedő LED-es nappali lámpák.

A síkokban lapított kialakítású merész profil háromszögei azonnal magukra vonják a tekintetet. Az eredmény egy kihegyezett, metsző stílusú autó, ahol az egyes karosszériaelemek megmunkálása igazi technikai bravúrnak számít. A különleges vonalak harmonikusan húzódnak egészen a csomagtérajtóig, és rendkívül egységes összképet eredményeznek.

A robusztus stílust erősítik a kerékjáratokat teljesen kitöltő, nagy átmérőjű (690 mm) kerekek. A 18’’ keréktárcsák betétei több szempontból is előnyösek: egyszerűbb a személyre szabás, és a súlyveszteség sem elhanyagolható (a négy keréken összesen 4 kg).

Az egyértelmű feljebb pozicionálást jelzi az elegáns Black Diamond fekete kétszínű tető, valamint a GT Line és a GT változat szitanyomatos C oszlopa.

A magas övvonaltól sportos hátsó részen a lámpákat elegáns fekete csík köti össze. A PureTech 130/155, illetve a BlueHDi 130 motorral szerelt változatok ezen kívül dupla kipufogóvéggel is büszkélkednek.

A három LED-es fénykarommal most új értelmezésben találkozunk, mely nem kevésbé kifejező. Az éjjel-nappal világító hátsó lámpák mindegyik változaton megtalálhatók, a felső kategóriás modelleken az első fényszórókban is ilyen van. Egyes országokban a fényszóróknál az összes kiviteli szinten LED-es technológiát alkalmaztak.

A hagyományos kínálaton felül a vagányabb stílus jegyében további rafinált és vérpezsdítő karosszériaszínek állnak rendelkezésre:

  • Elixir-vörös: a színes fedőlakktól még mélyebb és árnyalatgazdagabb szín,
  • Vertigo-kék: háromrétegű, extra fényes,
  • Fusion-narancs: kizárólag az új PEUGEOT 2008 SUV-on kínált metálfény.

Vége a monotóniának! Az utastérben kiemelt figyelmet kapott a szín- és anyaghasználat: a nemes anyagok különleges árnyalatokkal kombinálódnak:

  • A rafinált műszerfaldíszítések narancs (Active kiviteli szinten) vagy kék (Allure kiviteli szinten) tamponnyomással készültek.
  • Az Allure változatot a világoskék színű modern „Urbanoïde” kárpitozásnak köszönhetően eleven, high-tech hangulat jellemzi.
  • A dinamikus GT Line változat sötétebb színvilágát adamitszínű betétek dobják fel.
  • Az előkelő, kifinomult GT és e-2008 GT változat Alcantara®, bőr és high-tech szövet anyagok kombinációját kínálja. Míg a GT változaton a fekete kárpit adamitszínű díszvarrást kapott, az e-2008 GT változaton az exkluzív Greval® szürke Alcantara® kárpitot zöld és kék öltések díszítik.

A GT Line és a GT változat esetében az érintőképernyőn nyolcféle színben választható hangulatvilágítás, mely még otthonosabbá teszi az utasteret.