“Over-the-air”

In addition to blistering acceleration, the Mustang Mach-E GT Performance Edition is equipped with MagneRide Damping System, an adaptive suspension technology that lets drivers hug the road while delivering an exciting, comfortable ride.

Az új, tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E tulajdonosainak sosem kell attól tartaniuk, hogy lemaradnak egy időközben megjelent modellfrissítésről, hiszen az ‘over-the-air’ (OTE) upgrade révén autójuk folyamatosan tökéletesedik – még akkor is, ha ők közben éppen otthon üldögélnek.

Némelyik autómárkától eltérően, ahol a szoftverfrissítés ideje alatt a tulajdonosnak várakoznia kell a Ford kifejlesztett egy olyan megoldást, amivel a frissítések biztonságosan letöltődnek a háttérben, és néhány esetben ez akár két percen belül meg is történik.

“A Mustang Mach-E szépsége már az első pillanatban elbűvöli a vásárlókat, ám ez csupán a kezdet, hiszen az autó az idők során egyre többet és többet tud,” mondta John Vangelov, a Ford Motor Company kapcsolt szolgáltatásokért felelős igazgatója. “Intelligens OTE frissítéseink minimumra csökkentik a letöltés és az aktiválás időtartamát, így a Mustang Mach-E folyamatosan tökéletesedik – még olyankor is, amikor a tulajdonosa éppen alszik.”

Mindez jóval többet jelent a SYNC® rendszer frissítésénél. A Mach-E szinte mindegyik számítógépes modulja vezeték nélküli kapcsolattal frissíthető, így a Ford akár az autó teljesítményét is növelheti, vagy olyan vadonatúj szolgáltatásokat telepíthet, amelyek még nem is léteztek, amikor a tulajdonos átvette új autóját.

Némelyik program gyakorlatilag láthatatlan a felhasználók számára, akik kiválaszthatnak egy rendszeres időpontot – például az éjszaka közepét –, hogy a Mach-E frissítése olyankor történjen meg, amikor az autót nem használják. Némelyik update szinte azonnal megtörténik, amint a vezető beindítja az autót, és ilyenkor a jármű tájékoztatja őt, milyen fejlesztések telepítése történt meg.

Sok update két percen belül betöltődik, a bonyolultabb frissítésekhez pedig az kell, hogy az autót hosszabb időre leparkolják; természetesen azt is az autós dönti el, hogy erre melyik időszak a legkényelmesebb neki.

A Ford úgy tervezi, hogy az első Mustang Mach-E modellek átadása után hat hónapon belül már az első frissítések is megjelennek. A vásárlók részletes tájékoztatást kapnak majd az elérhető szoftverfrissítésekről, amiket az update jellegétől függően WiFi-n vagy mobilhálózati kapcsolaton keresztül tölthetnek le.