A Zeekr és a Mobileye együttműködik a fogyasztói autonóm járműveken

A Zeekr, a Geely Holding Group (Geely) prémium elektromos mobilitás-technológiai márkája együttműködik a Mobileye-vel, az Intel egyik vállalatával, hogy kibővítsék stratégiai technológiai partnerségét azzal a céllal, hogy 2024-re a világ első L4-es képességekkel rendelkező fogyasztói autonóm járműveit szállítsák.

A program magyarázata / A terv.

Ez a partnerség tükrözi a Geely több mint 35 éves autóipari kutatás-fejlesztési és gyártási szakértelmét, valamint a Zeekr azon törekvését, hogy iparágvezető autonóm vezetési megoldást kínáljon felhasználóinak. A jármű a Geely SEA architektúra valódi redundáns fékezését, kormányzását és teljesítményét fogja használni. Az Open EyeQ koncepciója értelmében a 6xEyeQ5 rendszerlapkák (SoC) a Zeekr szabadalmaztatott szoftvertechnológiáinak integrálását a Mobileye True Redundancy™ érzékeléssel, a felelősségérzékeny biztonságon (RSS) alapuló vezetési politikával és egy új nyílt együttműködési modellel együtt hajtják végre. REM térképészeti technológia.

A Zeekr és a Mobileye új együttműködése kibővíti a vállalatok hosszú távú, stratégiai technológiai partnerségét, amely magában foglalja a fejlett ADAS fejlesztését, továbbfejlesztett képességekkel számos ZEEKR modellhez. A közös erőfeszítéseket a technológiákkal, köztük a REM-mel való nyílt együttműködés támogatja, mivel a Zeekr és a Mobileye egy biztonságosabb és kifinomultabb jövő megvalósításán dolgozik az utakon.

Idézetek / Amit mondanak.

Andy An, a Zeekr Intelligent Technology vezérigazgatója : „A Mobilye stratégiai partnere volt küldetésünknek, miszerint életstílusú járműveket szállítunk , amelyek alkalmasak a közlekedés fenntarthatóbb és autonómabb jövőjére. Partnerségünk támogatja a Zeekr és a Mobileye közös ambícióit a globális ADAS- és AV-ipar vezetésére. A Zeekr üdvözli a nyílt együttműködést, amely lehetővé teszi a technológiai szakértelem integrálását, hogy kifinomultabb autonóm mobilitási élményt teremtsünk ügyfeleink számára.”

Prof. Ammon Shashua, a Mobileye elnök-vezérigazgatója : „Partnerségünk bővülése azt tükrözi, hogy a Mobileye és a ZEEKR milyen szorosan illeszkedik a jövőbeli mobilitás jövőképéhez. A ZEEKR Mobileye-be, mint technológiai partnerbe vetett bizalma bizonyítja, hogy képesek vagyunk a közös célok ellenére teljesíteni, és tovább erősítjük iparági vezető szerepünket.”

A Zeekr-t 2021 elején alapították globális technológiai mobilitási márkaként, tervezési és mérnöki képességekkel Svédországban. A Zeekr első modelljét, a 001-et 2021 áprilisában mutatták be, a szállítások ugyanazon év októberétől kezdődnek. Megalakulása óta a Zeekr-t az iparág elismerte kiemelkedő technológiai ökológiája és nyitott üzleti modellje miatt.