A LEVC a Nemzetközi Nőnapon ünnepli a londoni női taxisokat

  • Nemzetközi Nőnap a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai eredményeit jelzi.
  • Az IWD 2022 #BreakTheBias nemi esélyegyenlőségi kampány témájának támogatására a LEVC megünnepli a londoni engedéllyel rendelkező női taxisokat, akik elmondják történeteiket arról, milyen érzés taxisnak lenni.
  • A LEVC-vel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.levc.com oldalra
  • A Nemzetközi Nőnappal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.internationalwomensday.com oldalra

A Nemzetközi Nőnap alkalmából és az idei #BreakTheBias nemek közötti egyenlőség kampánytémája mellett a London Electric Vehicle Company (LEVC) megosztja a fővárosi engedéllyel rendelkező női taxisofőrök történeteit.

Az első alkalommal 1911-ben megrendezett Nemzetközi Nőnap a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai eredményeit ünnepli. Napjainkban számos küldetést látnak a nemek közötti egyenlőség megteremtésében, ideértve a nők boldogulását segítő munkahelyek építését és a felhatalmazásuk megerősítését.

A hagyományosan erősen férfiak által uralt londoni taxiszakma 1967-ben kapta meg első engedéllyel rendelkező női taxisát, amikor Shirley Preston megszerezte a The Knowledge-t. Gyorsan előre 2022-ig, és a női sofőrök nemcsak a szakmai sztereotípiákat változtatják tovább, hanem sokan választják a LEVC elektromos TX-jét, a világ legfejlettebb taxiját, és hozzájárulnak a fenntarthatóbb jövőhöz.

A LEVC örömmel hozott össze három TX-vezető női taxist, akik kifejezték, mennyire büszkék arra, hogy engedéllyel rendelkező londoni taxisofőrök lehetnek, és hogy több nőt szeretnének ösztönözni a szakmára, elősegítve egy egyenlőbb és sokszínűbb jövőt.

London taxis, TX tulajdonos és szenvedélyes YouTuber mondta Dale Forwood : „Londoni taxisnak lenni csodálatos szakma, világszerte elismert, és mindenki számára nyitott. Nagyon szívesen fogadnak egy olyan szakmát, amely túlnyomórészt férfiakból áll. Jó munka- és családbarát egyensúlyt biztosít, rugalmas munkaidővel. Erősen bátorítok több nőt, hogy legyen engedéllyel rendelkező sofőr, és továbbra is törje meg a taxisok iránti elfogultságot. Ez is női munka.”

A londoni TX taxisofőr, Marie Samuels így nyilatkozott: „Szeretek női taxisofőr lenni, mert bármilyen háttérrel rendelkező nő meg tudja csinálni, és minden nőt arra akarok ösztönözni, hogy szerezze meg azt a tudást, és érezze magát magabiztosan, hogy azzá váljon.”

London TX taxisofőrje, Lisa Seymour így nyilatkozott: „Kétgyermekes anyaként ez a tökéletes munka számomra, mivel rugalmas és lehetővé teszi, hogy a gyerekeim mellett dolgozhassak. Eleinte nagyon nehezemre esett, és olyan büszke vagyok arra, hogy eljutottam oda, ahol vagyok, nem csak taxit vezetek, hanem másokat is tanítok taxisofőrnek. Minden nő meg tudja csinálni, és nagyon örülök, hogy megtörtük az elfogultságot.”

A LEVC elektromos TX taxi egyedülálló eCity technológiájának köszönhetően megszünteti a távolsági szorongást, minimalizálja a CO 2 -kibocsátást és optimalizálja a jövedelmezőséget. Tisztán elektromos, 103 km-es emissziómentes hatótávolságot kínál, innovatív hatótávolság-növelő technológiájának köszönhetően pedig akár 512 km-es teljes hatótávra is képes. Életkortól, nemtől vagy fogyatékosságtól függetlenül a TX minden utas számára hozzáférhető és befogadó jármű. A kerekesszékesek a menetiránynak néző pozíciót élvezhetik, míg a TX rugalmas helyet biztosít a fedélzeten akár hat utas számára.

A LEVC arra is büszke, hogy támogatja a Think Pink Cabs-t. A Nottinghamben üzemelő Think Pink taxik mindegyike elektromos, és kizárólag női taxisok vezetik, akik választhatnak, hogy csak női utasokat szállítanak. Gondoljon arra, hogy a Pink szellemisége a biztonságos, magas színvonalú szolgáltatás nyújtása.

Joerg Hofmann, a LEVC vezérigazgatója hozzátette: „ A LEVC büszkén ajánlja támogatását a Nemzetközi Nőnaphoz, és elkötelezettek vagyunk a #BreakTheBias mellett. Inspiráló hallani erről a három női londoni taxisofőrről – remélem, történeteik több nőt ösztönöznek arra, hogy belépjenek a londoni taxikereskedelembe. Örülök annak is, hogy a TX-et, a világ legfejlettebb taxiját választják.”