A BMW iX5 Hydrogen a svédországi tesztközpontban bizonyít

BMW iX5 Hydrogen in Arjeplog Feb 22

A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia még extrém alacsony hőmérsékleti körülmények között is korlátlanul fenntartható mobilitást tesz lehetővé
A hajtáslánc, a futómű és a vezérlőelektronika integrált összhangja a BMW Group svédországi tesztközpontjában bizonyít

EXKLUZÍV BMW PODCASTJAINKÉRT KATTINTS IDE >>>

A BMW iX5 Hydrogen jelenleg extrém időjárási körülmények között, egy rendkívül alapos tesztprogram keretein belül ad számot felkészültségéről. A minden részletre kiterjedő megmérettetés a modell közutakon és a BMW Group svédországi tesztközpontjában végzett utolsó téli tesztjeinek szerves része. Arjeplog térségében az üzemanyagcella-technológia, a hidrogéntartályok, a csúcsteljesítményű akkumulátor és a központi járművezérlő egység integrált funkcionális tesztelése átfogóan igazolja, hogy az emisszió-mentes mobilitás ezen fajtája még fagypont alatti hőmérsékleten is képes kimagasló menetkomforttal és korlátlan teljesítménnyel járó, hosszútávon fenntartható vezetési élményt nyújtani.

Az Északi sarkkör közelében végzett téli tesztekkel a BMW Group mérnökei a BMW iX5 Hydrogen következő fejlesztési fázisához érkeznek. A bajor prémiumgyártó még idén elkészíti a modell kisszériáját, miközben a hidrogéntöltő állomások hálózatának bővítéséhez is hozzájárul. „A szélsőséges körülmények között végzett téli tesztek egyértelműen igazolják, hogy a BMW iX5 Hydrogen még -20°C-os hőmérsékleten is képes maximális teljesítményt nyújtani, és így a nagyfeszültségű akkumulátorral és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt modellek életképes alternatíváját jelenti” – fogalmazott Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Ahhoz, hogy az üzemanyagcella-technológiára épülő hajtáslánc-technológiát vonzó, hosszútávon fenntartható mobilitási megoldásként kínálhassuk fel ügyfeleinknek, egy megfelelően kiterjedt hidrogén-infrastruktúrának is rendelkezésre kell állnia” – tette hozzá.

BMW iX5 Hydrogen: hamisítatlan menetdinamika, hatótávolság és használhatóság, minden időben

Arjeplog jeges, hóval borított útjain a >>>