Az új BMW X1 és az első BMW iX1 (2.)

Utastér: progresszív hangulat és sokoldalú helykínálat

A kompakt SAV modell utasterének egyedülálló vezetési élménye az emelt üléspozíció és a BMW iX stílusában megálmodott, progresszív hangulat kettősében gyökerezik. A karcsú műszerfal, a BMW Ívelt Kijelző, az integrált vezérlőpanellel szerelt, „lebegő” kartámasz és a középkonzol frontrészén található, közvetett megvilágítású okostelefon-tálca egytől egyig az alapoktól újragondolt utastér-kialakítás meghatározó eleme.

Az újratervezett ülések az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Sensatec kárpittal és Vernasca bőrkárpittal is megrendelhetők. Az opcionális extrafelszereltségek között a sportülések, valamint a memóriafunkcióval, deréktámasszal és masszázsfunkcióval kiegészített, elektromos ülésállítási lehetőségek is megtalálhatók. A mérnökök a zajcsillapítás és az utasvédelem területén is jelentős fejlődéseket értek el. Az új BMW X1 integrált passzív biztonsági koncepciójának immár az első ülések közé épített, interaktív légzsák is része.

Az új BMW X1 hátsó üléssorában három teljes értékű ülés található, amelyek érezhetően kényelmesebb utazást kínálnak. A 40:20:40 arányban osztott háttámla ledönthető és más-más szögben fixálható. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek opcionális extrafelszereltségi tételei között a hátsó üléssor hosszirányú állíthatósága is megtalálható, amely még nagyobb fokú sokoldalúságot garantál. A csomagtér térfogata 540 literről egészen 1 600 literig bővíthető. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető vonóhorog immár elektromosan, gombnyomásra hívható elő a hátsó lökhárító mögül.

Kétzónás automata légkondicionáló, bőrözött sportkormány és BMW Maps navigációs rendszer alapfelszereltségként

A BMW Maps navigációs rendszer, a bőrözött sportkormány, az intelligens kétzónás automata légkondicionáló és az automata fényszóró-vezérléssel dolgozó esőszenzor az új BMW X1 alapfelszereltségének része, ahogyan a négy darab USB-C csatlakozó, a két darab 12 voltos aljzat és az elődmodellhez képest jelentősen több vezetést támogató rendszer is.

Az újdonság minden korábbinál átfogóbb személyre szabhatóságát újragondolt felszereltségi csomagok garantálják. A BMW X1 harmadik generációjának prémium kisugárzását olyan opcionális extrafelszereltségi tételek nyomatékosítják, mint például a tükör csomag, a hangulatvilágítás, a panoráma üvegtető és a Harman Kardon audiorendszer.

BMW iX1: a kompakt SAV modellek vezetési élményében új korszak kezdődik

A BMW iX1 xDrive30 a bajor prémiummárka első összkerékhajtású, tisztán elektromos meghajtású modellje a prémium kompakt szegmensben. A modell első és hátsó tengelyén egy-egy integrált elektromos motor dolgozik, 230 kW / 313 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel (az ideiglenesen elérhető teljesítménynövelő funkciónak köszönhetően) és 494 Nm csúcs rendszer-forgatónyomatékkal. Eközben az elektromos összkerékhajtás minden vezetési szituációban magabiztos tapadást és menetstabilitást garantál. A BMW iX1 xDrive30 modell 5,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja a nóvum rendkívül hatékony járműtöltő technológiáját is magába foglalja, amelynek a BMW i7 luxuslimuzinban is megtalálható, továbbfejlesztett járműtöltő szoftver és a padlólemezbe ágyazott, laposan elrendezett nagyfeszültségű akkumulátor is része. Kimagasló energiasűrűségének köszönhetően utóbbi egy feltöltéssel 413 – 438 kilométerre elegendő energiát képes eltárolni. (A BMW iX1 xDrive30 maximális teljesítményre, menetteljesítményre, kombinált energiafogyasztásra és tisztán elektromos hatótávolságra vonatkozó adatai a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek.)