A Puma limitált kiadású velúr cipőkkel ünnepli a Porsche 911 Carrera RS 2.7-et

A Porsche és a Puma bejelentette, hogy együttműködnek egy különleges tornacipő-sorozaton, hogy megünnepeljék a legendás Porsche 911 Carrera RS 2.7 50. évfordulóját.

Az első alkalommal, 1972-ben, a Párizsi Autószalonon bemutatott autót széles körű elismeréssel a Carrera Panamericana országúti verseny tiszteletére nevezték el, amelyen a Porsche 1954-ben 550-es Spyderrel nyerte meg kategóriáját. Az első Porsche, amely a Carrera nevet viselte, amikor megjelent, a 911 Carrera RS 2.7 volt a leggyorsabb szériajármű, amely Németországból érkezett ki 245 km/h végsebességgel.

Ennek az örökségnek a megünneplésére a Puma megalkotta a Puma x Porsche Suede RS 2.7-et, amely színenként mindössze 500 példányra korlátozódik. Ez a korlátozott sorozatgyártás az első óda a különleges sportautóhoz, amelyből a Porsche mindössze 500 darabot gyártott, hogy megfeleljen a Group 4 homologizációs előírásainak.

A cipőket 10 színben kínálják, amelyeket a 70-es években a 911 Carrera RS 2.7 vásárló rendelkezésére álló festési lehetőségek ihlettek. A cipők színkombinációi közül nyolc lesz elérhető világszerte, a narancssárga és fekete cipőt kizárólag Hollandiában, a fehér és fekete párost pedig kizárólag japán vásárlók vásárolhatják meg.

A cipők a színek mellett egy RS 2.7-es motívumot is kapnak a hátulján, a sarok oldalán pedig a Porsche neve és egy felirat, amely az 500 limitált cipő egyikeként azonosítja. A belső talpbetétre eközben egy Porsche 911 Carrera RS 2.7 képe van nyomtatva.

A most ünnepelt autóhoz hasonlóan a Puma Suede is kezdetben limitált szériás termék volt. A kezdetben mindössze 307 páros futással Tommie Smith atléta olimpikon versenyszámát ünnepelték.

A Puma x Porsche Suede RS 2.7 most akciós Franciaországban (az egyik piac, ahol árakat találtunk) 120 euróért (jelenlegi árfolyamon 127 USD-ért). Ezért az összegért a cipőn kívül a Porsche Múzeumba is ingyenes belépés jár 2022 végéig.

carscoops