Ezekre a helyekre járnak legszívesebben az elektromos autókat bérlők

A fővárosi elektromos közösségi autózást igénybe vevők elsősorban bevásárlásra, kirándulásra vagy a közeli fürdőhelyek felkeresésére használják Magyarország első és egyben teljesen elektromos autókból álló flottáját – derült ki a GreenGo utazási adatainak elemzéséből. 
 
Bevásárlás
 
Messze Budaörs áll az első helyen az elektromos autókkal felkeresett desztinációk közül – ami talán nem is akkora meglepetés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy itt található koncentráltan a legtöbb bevásárló központ a fővárosi agglomerációban. A greengózók többsége is bevásárlásainak intézésére veszi igénybe a népszerű szolgáltatást – aminek egyik legfontosabb oka, hogy számos olyan parkolási zónában hagyhatják ott a bérelt járműveiket, ahol akár csupán 5 ft-os percdíjért is az övék marad a gépjármű anélkül, hogy azzal a kellemetlen meglepetéssel kellene szembesülniük, hogy valaki más kibérli amíg ők a bevásárló kosaraikba pakolnak. A budaörsi IKEA-Mömax-Auchan-Decathlon zónát rögvest a soroksári IKEA és Auchan, a Savoya park, majd a biatorbágyi Premier Outlet követi ebben a kategóriában.
 
Kirándulás
 
Második helyen a Főváros közeli természeti és turisztikai látványosságok következnek, a Normafa, a Hármashatár-hegy, valamint Szentendre, amelyek elsősorban a kiránduló és városnéző közösség tagjai számára biztosítanak soha meg nem unható, kedvenc útvonalakat. Ide elsősorban azok a tudatos felhasználók utaznak elektromos autókkal, akiknek már a közlekedés megválasztásánál is fontos érv a környezettudatosság. 
 
Fürdés
 
Végezetül, de nem utolsó sorban a harmadik kategóriát az Aquaworld és a budakalászi Lupa-tó adja, ahová szintén előszeretettel bérlik ki az elektromos autókat a népszerű közösségi autómegosztó szolgáltatótól. 
 
A teljes lista:

  1. Budaörs – IKEA, Mömax, Auchan, Decathlon
  2. Budapest – Soroksár – IKEA, Auchan
  3. Budapest – Normafa
  4. Budapest – Savoya park
  5. Biatorbágy – Premier Outlet
  6. Budapest – Hármashatár-hegy
  7. Szentendre – Óváros, Dunakorzó
  8. Budaörs – Tesco, XXXLutz, Intersport, Praktiker
  9. Dunakeszi – Auchan, Bauhaus
  10. Budapest – Aquaworld            
  11. Budakalász – Lupa-tó