Megkezdődik az új EQS SUV gyártása az alabamai Mercedes-Benznél

Produktionsstart des neuen EQS SUV in Tuscaloosa, Alabama, USA Start of Production for the new EQS SUV in Tuscaloosa, Alabama, USA

Sikeresen bemutatták az Egyesült Államokban gyártott első teljesen elektromos Mercedes-EQ-t, az új EQS SUV-t a tuscaloosai gyárban
Alabamából a világba: Az EQS SUV-t kizárólag az Egyesült Államokban gyártják.
Rendkívül hatékony akkumulátorrendszereket a nemrég megnyílt Mercedes-Benz akkumulátorgyár az alabamai Bibb megyében
Átfogó fenntarthatósági koncepció és szén-dioxid-semleges termelés mindkét telephelyen


A Mercedes-Benz kizárólag elektromos EQS SUV-t gyárt észak-amerikai személygépjármű-gyárában. Ezek a járművek a sorról legurulva kulcsfontosságú lépést jelentenek a Mercedes-Benz Cars globális kezdeményezésében, amely szerint idén három kontinensen hét telephelyen nyolc teljesen elektromos járművet gyártanak. A teljes méretű EQS SUV-t a Mercedes-Benz Tuscaloosa alabamai gyárában integrálják a sorozatgyártásba, amely 1997 óta a háromágú csillagot viselő nagy SUV-k gyártóhelye. A Tuscaloosa a Mercedes-EQ kulcsfontosságú gyártási helyszíne. luxus elektromos SUV-k: az EQS SUV és az EQE SUV, amelyek gyártása még ebben az évben kezdődik.

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz Group AG termelési és ellátási lánc igazgatótanácsának tagja: „Gyártóhálózatunk nagyon jó helyzetben van az elektromos járművek mennyiségének fenntartható és gyors növeléséhez. Azzal, hogy az új EQS SUV csatlakozott a teljesen elektromos Mercedes-EQ modellek gyártási portfóliójához, újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk stratégiánkban, amely szerint az évtized végére teljesen elektromos leszünk – ahol a piaci körülmények ezt lehetővé teszik. Teljesen biztos vagyok benne, hogy nagyszerű Tuscaloosa csapatunk újabb globális sikerré teszi az elektromos SUV-t.”

A Tuscaloosa gyár a legmodernebb digitális, fenntartható, hatékony és rugalmas gyártási módszereket alkalmazza, és követi a cég 56-os gyárának tervét, a németországi Sindelfingenben, amely a Mercedes-Benz autógyártás jövőjét jelképezi. A rugalmas gyártásba történő korai befektetéseknek és a legkorszerűbb MO360 digitális gyártási ökoszisztémának köszönhetően a Mercedes-Benz már nagy mennyiségben képes akkumulátoros elektromos járműveket gyártani.

Michael Goebel, a Mercedes-Benz US International (MBUSI) elnök-vezérigazgatója: „Kiválóan képzett és motivált csapatunk van, amely teljes mértékben teljesítette az új EQS SUV sikeres termékbemutatóját. Csapattagjaink Tuscaloosában nagy rugalmasságról, energiáról és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot, amióta több mint 25 évvel ezelőtt legördült az első Mercedes-Benzünk a gyártósorról. Az itt dolgozók büszkék lehetnek arra, hogy Alabamában készül a Mercedes-Benz első teljesen elektromos SUV-ja és akkumulátora.”

A helyi akkumulátorgyártás kulcsfontosságú sikertényező a Mercedes-Benz villamosítási kezdeményezésében
A Bibb megyében márciusban megnyílt új akkumulátorgyár mintegy 300 méteres vagy 985 láb hosszú gyártósoron, több mint 70 munkaállomással gyártja az EQS SUV akkumulátorrendszereit. Egy sor alkatrészt egy teljes rendszerré állítanak össze egy teljesen digitalizált gyártási folyamat során, beleértve akár tizenkét cellamodult és az úgynevezett EE-rekeszt a teljesítményelektronika intelligens integrálására. Az EQS SUV akkumulátora olyan moduláris architektúrán alapul, amelyet az EQS és EQE szedánokban is használnak. Az új gyárral Bibb megye immár része a Mercedes-Benz globális akkumulátorgyártó hálózatának, amely három különböző kontinensen található gyárból áll.

Fenntartható termelési koncepció
Ettől az évtől a Mercedes-Benz egyesült államokbeli gyártóüzemei ​​CO2-semleges alapon működnek, mint a Mercedes-Benz tulajdonában lévő összes személygépkocsi- és furgongyár világszerte. A Mercedes-Benz gyárai megújuló energiatermelésének bővítésére irányuló stratégiájával összhangban a Bibb megyei akkumulátortelep teljes villamosenergia-szükségletét megújuló energiaforrásokból fedezik 2024-től.

Tekintettel a lítium-ion akkumulátorrendszerek jövőbeli visszatérésére a Mercedes-EQ járművekből, a vállalat globális akkumulátor-újrahasznosítási stratégiát alakított ki, és megkezdte saját, hidrometallurgián alapuló akkumulátor-újrahasznosító üzem felépítését Németországban. Ehhez a technológiához hasonlóan a vállalat azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kínában lezárja az újrahasznosítható anyagok körét high-tech partnerekkel az akkumulátor-újrahasznosítás terén.

Mercedes-Benz amerikai gyártás egy pillantással
Az 1990-es évek óta a Mercedes-Benz összesen több mint hétmilliárd dollárt fektetett be Alabamában. Ebből az összegből 1 milliárd dollárt fektettek be az akkumulátorgyárba, a logisztikai központokba és az elektromos járművek gyártásához szükséges gyártósor korszerűsítésébe. Ma a Mercedes-Benz U.S. International (MBUSI) körülbelül 4500 embert foglalkoztat, és a becslések szerint további 11 000 munkahelyet biztosít a régió beszállítóinál és szolgáltatóinál. 1997 óta körülbelül négymillió jármű hagyta el a tuscaloosai gyárat, és csak 2021-ben körülbelül 260 000 SUV gördült le a gyártósorról. Az éves termelés nagyjából kétharmadát exportálják, így az MBUSI az Egyesült Államok egyik legnagyobb autóexportőre.

Az új EQS SUV egy pillantásra
A luxus EQS szedánnal és a sportos vezetői EQE szedánnal a Mercedes-Benz egy új, teljesen elektromos korszakba lépett a felsőbb piaci szegmensekben. Az EQS SUV a harmadik modellsorozat, amelynek ilyen architektúrája elektromos járművekhez lett kifejlesztve. A SUV rengeteg helyet, kényelmet és csatlakozási lehetőséget kínál akár hét utas számára avantgárd, fényűző belső terében. Az erős villanymotoroknak, az érzékeny 4MATIC összkerékhajtásnak és az intelligens OFFROAD vezetési módnak köszönhetően az EQS SUV könnyű terepen is könnyedén megbirkózik.

https://www.begurulva.hu/help-felmer-es/