Hazánkba is megérkezett az új Citroen C4 X és e-C4 X

SZILUETTJÉBEN EGY ELEGÁNS FASTBACK, EGY STÍLUSOS NÉGYAJTÓS ÉS EGY HATÁROZOTT FELLÉPÉSŰ SUV EGYESÜL

  • Megérkezett Magyarországra a klasszikus középkategóriás szedánok és SUV-k stílusos, vonzó és megfizethető új alternatívája, a Citroën C4 X.
  • A C4 X és az ë-C4 X Electric az új Citroën C5 X-en bevezetett MyCitroën Drive Plus intuitív infotainment interfészen keresztül a legmodernebb kapcsolódási szolgáltatásokat kínálja.
  • Az ë-C4 X Electric változat egyben az energetikai átállás felgyorsulását is jelzi. A 100 kW-os, 136 lóerős villanymotorral felszerelt ë-C4 X WLTP szerinti hatótávolsága a 360 km-t is elérheti, és 100 kW-os egyenáramú töltés esetén 10 perc alatt 100 km hatótávnak megfelelő villamos energiával tölthető fel.
  • Mindkét modell nagy hangsúlyt fektet a helykínálatra és általában a jó közérzetre: a fedélzeti élményt nagyban meghatározza a bőséges hátsó térdtér, az 510 literes tágas csomagtartó és a városi környezetbe éjjel-nappal korlátlan behajtást biztosító, csendes és vibrációmentes elektromos motor.
  • A többek között Advanced Comfort üléseket és Citroën Advanced Comfort® felfüggesztést kínáló exkluzív Citroën Advanced Comfort program jóvoltából mindkét modellt kimagasló fedélzeti komfort jellemzi.
  • Magyarországon a C4 X motorválasztéka két Citroën PureTech benzinmotort és egy dízelmotort, az ë-C4 X-é pedig egy 100%-ban elektromos motort foglal magában.

A Citroën Magyarországon is bemutatja az egyedülállóan stílusos C4 X-et és elektromos változatát, az ë-C4 X-et. A modell azokat a vásárlókat célozza meg, akik a középkategória középmezőnyébe tartozó ferdehátúak és SUV-k helyett más vonzó alternatívát keresnek.

A Citroën C5 X-hez hasonlóan az ë-C4 X és a C4 X stílusa szakít a kompakt karosszériaváltozatoknál megszokott megoldásokkal, és az ügyfeleknek valami egészen újszerűt és különlegeset kínál: egy olyan designt, mely a fastbackek elegáns sziluettjét egy SUV modern fellépésével, valamint a négyajtósok időtlen stílusával és helykínálatával ötvözi.

A C4 X és a tisztán elektromos ë-C4 X tulajdonosai az újgenerációs MyCitroën Drive Plus infotainment kommunikációs felület előnyeit is élvezhetik. A komplett csomag középpontjában a konnektivitás és a kapcsolódási szolgáltatások állnak.

Az ë-C4 X és a C4 X új változatait az összes piacra kizárólag Európában – a Madrid melletti villaverde-i Stellantis-gyárban – gyártják.

A Citroën egy felelős fogyasztói modell mellett tette le a voksát, amely folyamatnak a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság képezik az alapját.

A villaverdei gyár tetején elhelyezett 4 futballpályányi felületű napelemek a gyár elektromos szükségletének 30%-át fedezik.

A C4-esek és C4 X-ek műanyag alkatrészeiből 35 kg-nyi újrahasznosított anyagból készül. Az egy-egy autóba kerülő fémből 100 kg-nyi ugyancsak újrahasznosított. ​

A C4 és C4 X modellekbe épített kompakt méretű akkumulátor kisebb tömeget képvisel, előnyös a pénztárcának és a bolygónak is, mégis tökéletesen elegendő akár a napi ingázáshoz, akár hosszabb utakhoz is .

Az autó bemutatását hamarosan folytatjuk!

Addig is hallgasd meg első podcastunkat a dízel erőforrással szerelt C4 X-ről!

https://podcars.hu/az-uj-citroen-c4-x-es-e-c4-x-bemutatorol-hoztam/