A Porsche 918 Spyder által ihletett MB&F HM8 Mark 2 óra többe kerül, mint egy Cayenne

A 82 000 dolláros HM8 Mark 2 óra testét egy Porsche 918 Spyder, a dupla buborékokat pedig Zagato ihlette.

Az inspiráció átadása az autóipar és az óravilág között jól ismert, de kevés óragyártónak sikerül ilyen nyilvánvalóvá tenni ezeket az inspirációkat. Az MB&F legújabb HM8 Mark 2 órája és az autóipar közötti kapcsolatok azonban jól láthatók.

Míg a HM8 Mark2 szokatlan arca talán a leginkább figyelemfelkeltő eleme, a dizájn alapvető az autóipari inspirációhoz. Mint a cég rámutat, ez nem tévedés, hiszen alapítója gyerekkorát autótervezésről álmodozta.

„A HM8 Mark 2 olyan forrásokból merít ihletet, mint például az ikonikus Porsche 918 Spyder a karosszéria formájához, és a Zagato dupla buborék a zafírkristályhoz” – magyarázza a vállalat. „Nemcsak az időmérő tervezési kódjai nyert ihletet az autók világából, hanem a konstrukció is.”

Az egyedi kialakítás két tekercsszerű szegmenst foglal magában az óra elején, zökkenőmentesen integrálva az óra teljes testébe. Figyelemre méltó, hogy az óra átlátszó üvegtetővel rendelkezik, amely bepillantást enged az alatta lévő mechanizmusba, hasonlóan a szuperautó üveg motorteréhez, bemutatva annak lenyűgöző hajtásláncát.

Az óra Girard-Perregaux-alapú szerkezettel van felszerelve, amelyet az MB&F házon belüli óra- és percmoduljai egészítenek ki. Ez a tervezési választás illeszkedik az óra autóipari témájához. Érdekes szempont az idő láthatósága az óra oldaláról, így a vezetők kényelmesen ellenőrizhetik az időt anélkül, hogy le kellene venniük a kezüket a kormányról.

Annak biztosítása érdekében, hogy a számok mindig láthatóak és jól olvashatóak legyenek, az MB&F zafír prizmát használ, amely úgy néz ki, mintha leugranak az óra felületéről. A motorsportok világának további mutatója, hogy a karosszériát brit versenyzöld CarbonMacrolon vagy fehér titán színben kínálják.

A fehér változat kékes-zöld CVD rotorral és világoszöld percpiaccal érkezik. A zöld változat piros arany rotorral és türkiz percjelzővel érkezik, és csak 33 példányra korlátozódik. Azok számára, akiket érdekel ez a szokatlan óra, az óra 73 000 CHF-ért (jelenlegi árfolyamon 81 365 USD) érhető el, ami egy árnyalattal több, mint egy Porsche Cayenne, amelynek ára 79 200 dollár az Egyesült Államokban.