A Polestones 01 Kína válasza a Lexus GX-re és a Land Rover Defenderre

A Polestones 01 1,5 literes turbófeltöltős négyhengeres, két villanymotorral és 56 kWh-s akkumulátorral rendelkezik.

A Polestones Automobiles, egy kínai autógyártó, akiről valószínűleg még soha nem hallott, most mutatta be első modelljét a 01-es formájában. Ez egy izgalmas terepjáró, a Pininfarina által tervezett SUV, amelyet hatótávolság-növelő motor hajt. A sorozatgyártású modell első próbálkozásaként elég jól néz ki.

A Polestones 01 mérete 5050 mm (198,8 hüvelyk) hatüléses kivitelben, vagy 5295 mm (208,4 hüvelyk) hétülésesként, 1980 mm (77,9 hüvelyk) széles és 1869 mm (73,5 hüvelyk) magas, 01 mm-es. 118,5 hüvelykes) tengelytáv. Mint ilyen, a Polestones 01 hossza és tengelytávja majdnem megegyezik a Land Rover Defender 130-éval, amelyből a jelek szerint némi vizuális ihletet merített. A 01-et először a hónap elején, Jishi 01 néven mutatták be, de most várhatóan Polestones modellként, a BAIC új márkájaként fogják árulni.

Oldalról nézve a 01 azonnal a Defender 130-ra emlékeztet, bár a hátsó túlnyúlása nem olyan hosszú (szerencsére). Mindeközben a 01-es eleje gyanúsan hasonlít a nemrég bemutatott 2024-es Lexus GX-hez hasonló formájú fényszórókkal és nagy, elsötétített hűtőmaszktal. A Polestones alkotásának hátulját trükkös LED-es hátsó lámpák és pótkerék-tartó jellemzi.

Az utastérben számos feltűnő tulajdonság található. Például egy kis konyharész került beépítésre a csomagtérajtóba, és vízadagolót, indukciós tűzhelyet és rengeteg helyet tartalmaz a tányérok, tálak és edények tárolására. Elöl egy nagy digitális műszercsoport, egy Tesla ihletésű tájképi információs és szórakoztató kijelző és két vezeték nélküli töltőpad található, amelyek szintén nagyon hasonlóak a Tesla Model 3-hoz és Model Y-hez. Láthatunk egy kétküllős kormánykereket is. és zamatos bőr díszíti az üléseket.

Úgy tűnik, hogy a második sort kizárólag két kapitányi székkel árulják, mindkettőnek külön kartámasza és dönthető funkciója van. A tetőről egy nagyméretű kijelző is lehajtható, és a második sorban ülők is élvezhetik a nagy panorámás üvegtetőt. Mind az első, mind a második sor ülései fűtő- és masszázsfunkcióval is rendelkeznek.

A Polestones 01 Kína válasza a Lexus GX-re és a Land Rover Defenderre
Ami a biztonsági funkciókat illeti, a 01 alapfelszereltsége hat kamerával, öt milliméteres hullámhosszú radarral és 12 ultrahangos érzékelővel, míg a fejlettebb autonóm vezetési rendszert kereső vásárlók választhatnak három LiDAR-t, 12 kamerát, öt milliméteres hullámhosszú radart és 12 ultrahangos érzékelő.

A Polestones 01-et egy 1,5 literes turbófeltöltős négyhengeres hajtja, amely hatótávnövelőként működik, és 469 LE (350 kW) és 740 Nm nyomatékú villanymotort hajt meg. A SUV 5,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t (62 mérföld/órát), és 56 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, így teljesen elektromos hatótávolsága 146 mérföld (235 km) a WLTP tesztciklus során. Ha a hatótávolság-növelő működik, a 01 akár 693 mérföldet (1115 km-t) is megtehet megállások között.

Az árakat és a rendelkezésre állást még nem hozták nyilvánosságra.