A hang láthatóvá válik

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain | 2023: E 220 d 4MATIC (WLTP (vorläufige Angaben): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 6,0-5,3 l/100 km); CO₂-Emissionen kombiniert: 157-139 g/km; AVANTGARDE Line; Exterieur: MANUFAKTUR opalithweiss bright metallic; Interieur: Leder macchiatobeige;WLTP (vorläufige Angaben): Kraftstoffverbrauch kombiniert: 6,0-5,3 l/100 km; CO₂-Emissionen kombiniert: 157-139 g/km* Mercedes-Benz E-Class Estate | 2023: E 220 d (WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 6.0-5.3 l/100 km; combined CO2 emissions: 157-139 g/km), AVANTGARDE line; exterior: MANUFAKTUR opalith white bright metallic; interior: Leather macchiato beige;WLTP (preliminary values): Combined fuel consumption: 6.0-5.3 l/100 km; combined CO2 emissions: 157-139 g/km*

Az új E-osztályú kombi a mikroszkóp alatt: Hangvizualizáció

  • A hangot vizuálisan értelmezi az Active Ambient Lighting rendszer fénycsíkja
  • Ez a házon belüli fejlesztés bármilyen szórakoztató hangforrással működik
  • A fénycsík először a pilótafülkében folyamatos vonal formájában jelenik meg

Sokáig csak az autóban lehetett zenét hallgatni. A jelenlegi S-osztály generációtól és a Burmester® 4D térhatású hangrendszertől kezdve a hangzás is „érzhető” néhány éve.
Az üléstámlákban található szerkezeti hangátalakítók (“gerjesztők”) a hangokat rezgéssé alakítják át. Most, az új E-osztály generációjában az akusztika egy harmadik érzékkel is megtapasztalható: a műszerfal tetején és az első ajtók paneljeiben található aktív fénycsík segítségével bármilyen tartalom vizuális értelmezése hozható létre bármely a szórakozás hangforrásai. Ez kiterjed például a zeneszámokra, valamint a filmek és alkalmazások hangjára. Például a gyors ütemsorozatok gyors fényváltozásokat okozhatnak, míg az áramló ritmusok lágyan összeolvadó világítási hangulatokat hozhatnak létre.

Ez a Mercedes-Benz házon belüli fejlesztése az Active Ambient Lighting funkcióval együtt is elérhető. A szoftver a hangjeleket a frekvencia (mély/közép hangok/magas hangok) és az irány (jobb/bal) paraméterei alapján elemzi. A vizuális megjelenítés ütemszinkron, vagyis gyakorlatilag időeltolódás nélkül. Az Active Ambient Lighting preferált színétől függően a mély-, közép- és magas tónusok helyileg, összehangolt színtónusokban és fényerőszintekben jelennek meg. A funkció használatához az ügyfélnek csak aktiválnia kell a „Hangvizualizáció” gombot a központi kijelzőn. Telefonhívás fogadásakor a zene lejátszása és vizuális megjelenítése automatikusan leáll. A vezetést segítő rendszerek1 rendszerüzenetei természetesen magasabb prioritást élveznek az Active Ambient Lighting rendszeren belül, mint a hangvizualizációs funkció, ezért ideiglenesen átfedik azt.

Az E-osztályú kombiban a pilótafülke fénycsíkja folyamatos vonal formájában jelenik meg, és többé nem szakítja meg a vezető kijelzője. A hangmegjelenítésen túl az Active Ambient Lighting funkcionális skálája további újdonságokkal egészül ki és bővül:

A parkolási asszisztenstől származó információk láthatók.
Az ENERGIZING COMFORT autóbetegség elleni funkciójában (lásd a megfelelő részt) az Active Ambient Lighting is működésbe lép.
Az Active Brake Assist2 útkereszteződés-indító funkciója pedig, amely további biztonságot nyújt keresztező forgalommal járó csomópontokhoz közeledve, szükség esetén az Active Ambient Lighting funkcióval képes vizuális figyelmeztetést adni.