A Mercedes me Charge segítségével a márka ügyfelei több mint 1,5 millió töltőponton töltenek világszerte

Mit Mercedes me Charge laden Mercedes-Benz Kundinnen und Kunden an über 1,5 Mio. Ladepunkten weltweit With Mercedes me Charge, Mercedes-Benz customers charge at over 1.5 million charging points worldwide

  • A Mercedes me Charge[1] világszerte több mint 1,5 millió töltési pontot gyűjt össze több mint 1300 töltőpont-üzemeltetőtől, mint az egyik legnagyobb EV-töltési hitelesítési és fizetési hálózat világszerte.
  • A Mercedes me Charge töltési szerződés átlátható árakon kínálja a Mercedes-Benz vezetőinek a kezelőtől független töltést, valamint megkönnyíti az automatikus fizetést és számlázást.
  • Zökkenőmentes integráció az MBUX-ba: A navigációs rendszer hatékony útvonalakat számít ki, beleértve a töltési megállókat is; egyszerű töltésindítás a jármű kijelzőjén vagy közvetlenül a Plug & Charge [2] segítségével.

A Mercedes-Benz következetesen a teljesen elektromos jövőt öleli fel, zökkenőmentes töltési és fizetési élményt biztosítva ügyfeleinek töltési szolgáltatása, a Mercedes me Charge révén. Januárban jelentős mérföldkő történt: a Mercedes me Charge hálózat immár több mint 1,5 millió töltési pontot gyűjt össze világszerte több mint 1300 töltőpont-üzemeltetőtől. A Mercedes me Charge jelenleg az egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózat világszerte, amely folyamatosan ugyanazon a terméknéven működik világszerte.

A Mercedes-Benz 31 országban kínál ügyfeleinek átfogó töltési szolgáltatást a szorosan összefüggő, határokon átnyúló töltőhálózatnak köszönhetően. Körülbelül 600 000 töltőpont található Európában, több mint 800 000 Ázsiában és körülbelül 100 000 Észak-Amerikában. A Mercedes me Charge töltőhálózat töltőállomásai stratégiailag fontos helyeken helyezkednek el, beleértve a városközpontokat, bevásárlóközpontokat, szállodákat és autópályák mentén. Németországban például a Mercedes me Charge hálózat több mint 100 000 töltőponttal rendelkezik, amelyek az ország összes töltőpontjának több mint 90 százalékát integrálják. Az összesen 1,5 millió töltőpontból 170 000 gyorstöltő pont, amelyek legalább 150 kW teljesítményt biztosítanak.

“A Mercedes me Charge az egyik leggyorsabban növekvő töltőhálózat. 2023-ban havonta átlagosan 40 000 töltőpontot integráltak. Ezzel ügyfeleinknek átfogó hálózatot biztosítunk átlátható árakkal és könnyű hozzáféréssel. A Mercedes me Charge teljesíti alapvető vásárlói igények a nyilvános töltésre vonatkozóan.”
Franz Reiner, a Mercedes-Benz Mobility AG vezérigazgatója

A Mercedes-Benz a Mercedes me Charge segítségével aktívan fejleszti az elektromos mobilitást, és megerősíti elkötelezettségét a fenntartható és ügyfélközpontú mobilitás mellett. Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában a Mercedes-Benz gondoskodik arról, hogy a Mercedes me Charge töltési folyamataihoz azonos mennyiségű megújuló energiaforrásból származó villamos energia kerüljön az elektromos hálózatba, ha nincs megújuló energiaforrásból származó áram.

Könnyű töltésindítás és automatikus számlázás
A Mercedes me Charge MBUX multimédiás rendszerbe való zökkenőmentes integrálásának köszönhetően a nyilvános töltés könnyedén kezelhető. Az elektromos intelligencia funkcióval ellátott navigáció kényelmes és időtakarékos útvonalat számít ki, beleértve a töltési megállókat is. A töltőállomáson történő hitelesítés az MBUX multimédiás kijelzőn, a Mercedes me alkalmazáson, a Mercedes me Charge RFID kártyán keresztül, vagy közvetlenül a Plug & Charge segítségével történik az együttműködő töltőpontok üzemeltetőinél. Az ügyfelek töltési szerződésüket a Mercedes me Charge szolgáltatáson keresztül élvezhetik, ami függetlenné teszi őket az adott töltőállomás üzemeltetőjével kötött szerződésektől. A Mercedes me Charge minden töltési folyamatot automatikusan megterhel. Minden terhelési tranzakció automatikusan havonta kerül számlázásra.

Maximális költségátláthatóság és vonzó fix árak

A Mercedes-Benz átlátható árazást biztosít a nyilvános töltőállomások számára. A felhasználók a töltési folyamat megkezdése előtt megtekinthetik a kilowattóránkénti vagy percenkénti fajlagos költséget, valamint a teljes töltés becsült költségét az MBUX kijelzőn vagy a Mercedes me alkalmazásban. Az ügyfelek az általuk használt töltőállomás üzemeltetője által meghatározott normál díjat fizetik. Európában az ügyfeleknek lehetőségük van a szolgáltatótól független, vonzó fix áron számlázni. Három Mercedes me Charge intelligens töltési tarifa[3] (S, M, L) közül választhatnak, és így a költségeket optimálisan igazíthatják személyes vezetési profiljukhoz és egyéni töltési igényeihez.

Következetesen bővül a Mercedes me Charge: az évtized végére létrejövő, globálisan tervezett Mercedes-Benz Charging Network 10 000 töltőpontja, valamint a meglévő európai vegyesvállalat, az IONITY és a töltés létrehozására irányuló, folyamatban lévő együttműködések. infrastruktúra Észak-Amerikában és Kínában, szintén teljes mértékben integrálódik a Mercedes me Charge-be.

[1] A Mercedes me connect “Mercedes me Charge” szolgáltatásának használatához külön töltési szerződésre van szükség egy kiválasztott külső szolgáltatóval, amelyen keresztül a fizetés és a terhelési folyamat számlázása történik. A Mercedes me connect szolgáltatások igénybevételéhez személyes Mercedes me azonosító szükséges, valamint a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeinek elfogadása.

[2] A Plug & Charge funkcióval a jármű közvetlenül kommunikál a töltőállomással, és a töltőkábel csatlakoztatásakor automatikusan elindítja a töltési folyamatot. Elérhető a Mercedes-Benz EQA, EQB, EQE és EQS modellsorozatokhoz, valamint a Mercedes-Benz C-osztály, S-osztály és GLC plug-in hibrid változataihoz, opcionális DC töltéssel.

[3] A Digital Charging Solutions GmbH szolgáltatása.