A belépő szintű BEV a Skoda Epiq lesz

  • Feltöltéssel többet fedezhet fel: a Škoda Epiq kibővíti a Škoda teljesen elektromos autók portfólióját, az elkövetkező években tervezett hat új elektromos jármű egyikeként
  • A tervezési tanulmány előrevetíti a közelgő modellt a stratégiailag fontos szubkompakt SUV-szegmensben
  • Kinézet és hely: erőteljes, funkcionális és autentikus Modern Solid dizájn, rengeteg hely és akár 490 literes csomagtér
  • Ár és digitális élmény: új technológiák, csatlakozási és segédfunkciók széles skálája körülbelül 25 000 euróért

Exkluzív Skoda podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

A kicsi epikussá válik: a Škoda Auto felfedte akkumulátoros elektromos városi SUV crossoverének nevét, valamint egy tervezési tanulmányt, amely első pillantást vet az új modellre. A 2025-ben bemutatásra kerülő Škoda Epiq körülbelül 25 000 euróba fog kerülni. 4,1 méter hosszú, tágas belső térrel és akár 490 literes csomagtérrel rendelkezik. A jármű teljes mértékben magában foglalja az erőteljes, funkcionális és hiteles új Modern Solid formanyelvet – kívül és belül. Ezt egy hibátlan digitális élmény egészíti majd ki, új technológiákkal és segédfunkciókkal.

„A következő Škoda Epiq sok autót kínál vonzó áron, nagy belsővel és kompakt méretekkel. Ügyfeleink választási lehetőségeket szeretnének, ezért bővülő e-mobilitási portfóliónkat ebbe a népszerű szegmensbe bővítjük. Remélem, hogy ezek az első dizájnok bebizonyítják, hogy az Epiq ragyogni fog modern dizájnjának, mindennapi választékának és felhasználóbarát technológiáinak köszönhetően – mindez megfizethető.”

Klaus Zellmer, a Škoda Auto vezérigazgatója

4,1 méter hosszú, több mint 400 km-es elektromos hatótáv és akár 490 literes csomagtartó
A Škoda új digitális tervezési tanulmánya kiemeli a jövőbeli szériajármű legfontosabb jellemzőit és jellemzőit. A 4,1 méteres Škoda Epiq városi SUV crossoverben öt személynek bőven lesz hely, és akár 490 literes csomagtartó is lesz. 25 000 euró körüli belépő árával tökéletes választás az elektromos mobilitásban kezdő vásárlók számára. Teljesen magába foglalja az új, erőteljes Modern Solid formanyelvet – kívül és belül –, és több mint 400 kilométeres maximális elektromos hatótávolságot kínál.

„Új formatervezési nyelvünk – a Modern Solid – a modernitás következő szintjét képviseli. Az intelligens funkcionalitás és a praktikum harmonikus egyensúlyban van a vonzó új megjelenéssel és a fenntarthatósági megközelítésünkkel. A Škoda Epiq dizájntanulmány tökéletesen megtestesíti az új formanyelv összes kulcsfontosságú tulajdonságát.”

Oliver Stefani, a Škoda Design vezetője

Modern Solid: erőteljes, funkcionális, autentikus dizájn újraértelmezi a klasszikus Škoda tulajdonságait
Az új Modern Solid formanyelv ötvözi a robusztusságot, a funkcionalitást és a hitelességet. A Škoda Epiq dizájntanulmány egy faragott motorháztetőt tartalmaz, amelyen új Škoda felirat látható. A fényes fekete Tech-Deck Face az ismerős Škoda hűtőrács modern újraértelmezése, és olyan elektromos eszközöket tartalmaz, mint a távolságradar és az elülső kamera. A Tech-Deck Face mellett bifunkcionális, T-alakú LED-elemek találhatók a nappali menetlámpákhoz és a visszajelzőkhöz. Az első fényszórók alsó, másodlagos helyzetben vannak. Fénymoduljaik kubista ihletésű dizájnnal és Matrix LED technológiával rendelkeznek. A robusztus első lökhárítót feltűnő légterelő Unique Dark Chrome festéssel látták el. Az oldalnézetet egy magas, elsöprő tornádóvonal jellemzi, amely vizuálisan elválasztja az üvegházat a karosszéria többi részétől, és kiemeli az autó erőteljes vállát. Az alábbi kerékíveket feltűnő díszítéssel és aerodinamikailag optimalizált kerekekkel látták el. Az alacsony, enyhén lejtős tetővonal tetőspoilerré egyesül az optimális aerodinamikai hatékonyság érdekében. A hátsó részen robusztus lökhárító és egyedi, sötét krómozott Škoda felirat található a csomagtérajtón. A Škoda Epic dizájntanulmány minimalista megjelenését a fényes holdfehér matt metálfényezés hangsúlyozza. A tetősínek és a kerekek, valamint az első és hátsó lökhárítók rikító narancssárga részletei látványossá teszik.

Minimalista, funkcionális belső tér és új technológiák

A Škoda Epiq lesz az első sorozatgyártású jármű, amely minimalista Modern Solid belsővel rendelkezik, amely a tartós, praktikus és fenntartható anyagokra összpontosít. Nyitott tárolórekesszel rendelkezik, amely vezeték nélküli mobiltelefon-töltőt tartalmaz a szabadon lebegő középkonzolban, valamint Simply Clever rekeszeket a még több tárolási lehetőséghez. A csomagtartó a márkára jellemző Simply Clever részlettel is rendelkezik, mint például a táskakampók, a rakományelemek, a rögzítőkampók és a rejtett padló alatti rekesz. A kétküllős kormánykeréken az új Škoda feliratok, valamint a fizikai gombok és a villódzó narancssárga díszítésű tapintható görgetőkerekek láthatók, amelyek vezetés közben vezérlik a legfontosabb funkciókat. A mobil digitális kulcs sokféle interakciót tesz lehetővé az ügyfél okoseszközén keresztül, így javítva a felhasználó digitális élményét. Ez alátámasztja a Škoda „első mobil” megközelítésének következetes ügyfélközpontúságát, amely a vezetők mindennapi életét megkönnyíti. A Škoda Epiq támogatja a kétirányú töltést is, így az autót gördülő energiatároló egységgé alakítja, amely a felesleges elektromos energiát az ügyfél otthonába és egyéb készülékeibe tudja táplálni.

Feltűnő név a Škoda történetének egy epikus mérföldkövéhez

A Škoda Epiq mérföldkő lesz a Škoda történetében, amelyet jellegzetes és könnyen felismerhető neve is hangsúlyoz. Tökéletesen illeszkedik a Škoda BEV SUV-modelljeinek nómenklatúrájába: az E betű az elején egy akkumulátoros elektromos Škoda modellt jelöl, míg a végén lévő Q a márka SUV-családjának tagjaként azonosítja. Az Epiq az ógörög „epos” szóból származik, amely a „szót” vagy a „verset”, de a „mesét” vagy „költeményt” is jelenti. A név olyan pozitív asszociációkat ébreszt, mint a csodálatos, nagyszerű, rendkívüli és figyelemre méltó. Okos jellemzőivel és sokoldalúságával a Škoda Epiq a család- és életstílus-orientált vásárlók igényeit egyaránt kielégíti. A városi SUV crossover a spanyolországi Pamplonában készül, a Volkswagen Brand Group Core képviselőinek, a Škoda, a Cupra és a Volkswagen közös fejlesztési és gyártási projektjeként. A Škoda Auto elkötelezett amellett, hogy az elkövetkező években eurómilliárdokat fektessen be az e-mobilitás irányába történő átalakításba. A Škoda Elroq, egy akkumulátoros elektromos kompakt SUV lesz az első olyan jármű, amely a közelgő elektromos modellkampány részeként kerül piacra, debütálását még idén.