Látványos McLaren kirakat a London Concours 2024 nyitónapon

  • A McLaren 50 legkiválóbb modelljét egyetlen napra szerelik össze a város szívében
  • A London Concours az autóipar történetének egyik legkiemelkedőbb teljesítményvonala előtt tiszteleg
  • Látványos válogatás június 4-én , kedden
  • A nyolcadik éves londoni verseny június 4. és 6. között tart a Honorable Artillery Company-nál
  • Jegyek már kaphatók londonconcours.co.uk/tickets oldalon, 35 GBP-tól

A London Concours, a főváros vezető autóipari nyári kerti partija izgalmas kiegészítést jelentett be a 2024-es ünnepséghez. Fényes története során először a júniusi esemény – amely a legkiválóbb autókat hozza el a város szívébe – egy lenyűgöző, 50 McLarenből álló flottát üdvözöl, tisztelegve az ikonikus márka gazdag öröksége előtt.

Ez a vadonatúj funkció, amelyet a nyitónapra terveztek, az esemény kínálatának jelentős bővülését jelzi. A hagyományosan az utóbbi két napra fenntartott idei szuperautó-bemutató június 4  én, kedden a Honorable Artillery Company által szervezett korábbi London Concours ünnepségek sikerére épít.

A London Concours rendezvény partnereként a McLaren London bemutatja a brit márka legújabb modelljeit, és magával ragadó felfedezést biztosít a márkához. Az úttörő McLaren F1-től az élvonalbeli 750S-ig a résztvevők szemtanúi lesznek a McLaren tervezési és mérnöki képességeinek fejlődésének.

A Bruce McLaren által 1963-ban alapított névadó márka gyorsan letette névjegyét a motorsportokban, és az első évben bemutatta a McLaren M1A-t. Évekig tartó versenysikerek következtek az alapító és Teddy Mayer irányítása alatt, és a márka 1974-ben megszerezte első konstruktőri világbajnoki címét. 

A cég számára egy alapvető pillanat jött el, amikor a McLaren 1984-ben egyesült a Project 4 Racing Teammel, mielőtt az MP4/1-gyel először bevezette volna az úttörő szénszálas kompozit technológiát a versenyzésbe. 1984 és 1991 között a McLaren uralta a Forma-1-et, és hét pilóta-világbajnokságot nyert.

1992-ben a McLaren piacra dobta a legendás McLaren F1-et. Abban az időben ez volt az egyetlen közúti legális jármű, amely óránként több mint 200 mérföldet tudott elérni.

2010-ben a McLaren Automotive megalakulásával elkezdődött a hangsúly a közúti autókra való elmozdulásban. Egy évvel később előkerült a McLaren MP4-12C. Az 592 lóerős ikerturbós V8-assal büszkélkedhet, amely 2,8 másodperc alatt gyorsítja fel 0-ról 60 mérföld/órára, így az MP4-12C egy kiemelkedő időszak kezdete volt a márka számára.

A későbbi modellek, köztük a hibridhajtású McLaren P1, megmutatták a McLaren innováció iránti elkötelezettségét. A határok feszegetése a pályára fókuszáló McLaren Sennával, a nyitott tetős McLaren Elvával és a légellenállás-csökkentés zenitjével; a McLaren Speedtail.

A McLaren Sport Series könnyebben elérhető sportautók sorát mutatta be, az 540C, 570S és 570GT modellekkel a nagyobb kényelem jegyében. Idővel új modellek csatlakoztak a sorokhoz, kezdve a McLaren 600LT-vel 2018-ban, majd a 620R-rel 2019-ben. 2021-re azonban a McLaren Artura vált a Sports Series szegmens szabványhordozójává. 

A 2017-ben bemutatott McLaren 720S a szuperszéria csúcsát példázta egészen addig, amíg decemberben fel nem váltotta a 750S-re.

Ez csupán egy bepillantás a közelgő eseménybe, ahol a gépek lenyűgöző tömbje kerül a középpontba. Maradjon velünk az elkövetkező hetekben és hónapokban a további órai bejelentésekkel kapcsolatban, ahogy közeledünk a London Concours várható 8. kiadásához. 

Andrew Evans, a London Concours igazgatója így nyilatkozott: „Nagyon örülünk a 2024-es London Concours e látványos kiegészítésének, hiszen a nyitónapon 50 McLaren szuperautót köszönthetünk – ez az első esemény rendezvényünk történetében. Ez a kirakat nem csak fokozza nyári kerti partink élményét, hanem egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy szemtanúi legyenek a McLaren legikonikusabb modelljei fejlődésének.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy páratlan élményt nyújtsunk, és a McLaren gazdag történelmének és innovációinak átitatása tökéletesen illeszkedik küldetésünkhöz, hogy megünnepeljük az autóipari kiválóság csúcsát.”

A Bowers & Wilkins bemutatja a McLaren által ihletett, korlátozott kiadású, 900 dolláros Zeppelin hangszórót