Dreamaway – Lamborghini a világ szeméve

Modern művészeti kiállítás a Sant’Agata Bolognese cég szívében, több mint 100 alkotással, hogy megünnepeljük a márka 60 éves innovációját és dizájnját

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

Az Automobili Lamborghini megnyitja kapuit az álmok előtt a „Dreamaway – Lamborghini a világ szemével” című kiállításával, amely a Sant’Agata Bolognese központját „szétszórt múzeummá” alakítja. A kiállításon nemzetközileg elismert művészek 2023-ban készített műalkotásait gyűjtik össze, amelyeket a Lamborghini márkakereskedők rendeltek meg világszerte, hogy megünnepeljék a céget, valamint annak 60 éves innovációját és dizájnját. A tiszta Lamborghini stílusban készült modern művészet kiállítása mindenkinek, az alkalmazottaknak és a látogatóknak egyaránt szól, a kiállítás közvetlenül a Nemzetközi Múzeumnap előtt, május 18-án, szombaton nyílik meg.

A Lamborghini 60. évfordulója alkalmából rendezett különféle helyi rendezvényeken bemutatott alkotások után a világ minden tájáról érkezett művészek alkotásai visszatértek a középpontba, közvetlenül a cég telephelyének szívébe. Minden alkotás – a spray-festményektől az olajfestményektől a vászonfestményekig a szobrokig és fényképekig – egyedi, és úgy tervezték, hogy megtestesítse a Sant’Agata Bolognese Ház szellemiségét és identitását, miközben tükrözi a művészek származási országának különböző kultúráit is. Nem meglepő, hogy a kiállítást “Dreamaway”-nek hívják, hogy álmodozásra, új utakra való utazásra és kozmopolita perspektíván keresztül messzire való elszállításra invitáljanak.

Pontosan a narratív utazás gondolatával helyezik el a műalkotásokat a cég helyiségeinek különböző területein. A múzeumon kívül az öntött bronzból készült, életnagyságú impozáns bika, a társaság jelképe fogadja a látogatókat. Belül a Lamborghini Múzeumban kiállított autók ikonikus jellegét ünneplő alkotásoktól a merész, élénk színekkel díszített vásznakig, amelyek a gyártósorok dinamikus atmoszféráját idézik.

Az anyagok és a technikák megválasztása is befolyásolta, hogy hol kerüljenek bemutatásra az alkotások. A kompozit anyagok osztályán például szénszálas alkotások láthatók, míg a festőműhely bejáratánál egy teljesen kézzel festett, festékszóróval festett motorháztető található.

A kétdimenziós alkotások és szobrok sokfélesége ellenére ezek mindegyike egybeforrt, hogy megidézze a márka ikonikus örökségét és a cég futurisztikus jövőképét, amelyet a „Driving Humans Beyond” című kiáltvány foglalja össze. Ez egy olyan filozófia, amely a Lamborghini küldetését testesíti meg, hogy túllépjen a korlátokon, szabványokon és konvenciókon, és inspirációforrásként szolgáljon a jövő generációi számára.

A „Dreamaway” kiállítás főbb alkotásainak helyszíne, az Automobili Lamborghini Múzeum minden nap 9.30-tól 19.00-ig tart nyitva. májustól szeptemberig és 18 óráig. októbertől áprilisig. A kiállítás a múzeumban és a gyárlátogatás útvonalán 2025 elejéig látogatható. Minden különleges bezárás megtekinthető a lamborghini.com weboldalon.

Információért és foglalásért kérjük, küldjön e-mailt a visit@lamborghini.com címre.