Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring karosszéria-formanyelve, utastere és felszereltsége

Progresszív atmoszféra és kifinomult hangulat

Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring modellpárosát minden eddiginél intenzívebben fémjelzi a sportos elegancia és a korszerűség kettőse. Az aktuális nemzedék vezetési élményt éltető adottságait kívülről a letisztult vonalvezetés és a nagyméretű felületek helyezik előtérbe. A BMW hűtőrácsok és a dupla ikergyűrű-motívummal dolgozó első fényszórók – amelyek a márka jellegzetes sajátosságai – kifinomult kialakítása összetéveszthetetlen megjelenést garantál. A látványos első és hátsó lökhárító a 3-as BMW dinamikus menettulajdonságait erősíti, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag és M Sport Pro csomag részeként még tovább hangsúlyozhatók.

Az új BMW 3-as sorozat minden korábbinál átfogóbb személyre szabhatóságát új karosszériafényezési árnyalatok és új könnyűfém keréktárcsák segítik. Az utastérben a BMW Ívelt Kijelzővel dolgozó műszerfal progresszív atmoszféráját új kormánykerekek, vizuális módosításokon átesett digitális műszeregység és tovább korszerűsített dekorbetétek fokozzák. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomagnak és a BMW M Performance modellek alapfelszereltségének az új M Performtex ülőfelülettel ellátott ülések is részei.

A formanyelv friss finomításai tovább hangsúlyozzák a karosszéria sportos eleganciáját

Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring karosszériafényezési árnyalatokat egyesítő portfólióján két akril és hét metál lehetőség sorakozik. Az Arctic Race Blue metál és a Fire Red metál árnyalatok újdonságként mutatkoznak be a palettán.

Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető könnyűfém keréktárcsák sorába ugyancsak vonzó nóvumok gurulnak be. Az új, 19” méretű, duplaküllő-dizájnú BMW M könnyűfém felnik az M Sport csomaggal felszerelt modellekhez válnak elérhetővé, minden korábbinál dinamikusabb oldalnézetet garantálva. Utóbbi szettet a bajor prémiumgyártó ügyfelei Jet Black árnyalatban és kéttónusú kivitelben is megrendelhetik. Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring exkluzivitását fokozó BMW Individual felszereltségi tételek között az új, 19” méretű, Y-küllődizájnú és kéttónusú könnyűfém keréktárcsák is megjelennek. Az új könnyűfém felniken eltérő méretű gumiabroncsok feszülnek.

Progresszív műszerfal új, bőrözött sportkormányokkal

A limuzin és a Touring modellváltozatok utasterében egyaránt kifinomult újítások kaptak helyet, amelyeknek köszönhetően a műszerfal minden korábbinál letisztultabb és minimalistább formát ölt. A vezetés élményét újratervezett kormánykerekek fokozzák, miközben az utastér progresszivitását prémium minőségű anyagok és új dekorbetétek hangsúlyozzák. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, Sensatec bevonatú Luxury műszerfalat még tovább finomított felületstruktúra és elegáns kontrasztvarrás mentén álmodták meg a készítők.

Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring újgenerációs kormánykerekei modern sportos kialakításukkal nyűgözik le a vezetés szerelmeseit. Már alapfelszereltségként mindkét modellt részleteiben újratervezett, bőrözött sportkormánnyal szereli a gyártó, sokszögletű karimával és kétküllős kialakítással. Az M Sport csomag részeként új, bőrözött BMW M kormány is bemutatkozik a palettán, három küllővel, laposabb kialakítású alsó karimával és diszkrét 12-órás jelzéssel. Mindkét újratervezett kormánykerék világító multifunkciós gombokat és kormány mögötti váltófüleket visel. Utóbbiak már az alapfelszereltség részeként is gyorsabb manuális sebességváltásokat tesznek lehetővé, új szintre emelve az új BMW 3-as sorozat sportosságát.

Digitális klímavezérlő és kiválasztható világítási üzemmódok

Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring modellpárosában is bemutatkozó, QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia a BMW 8.5 operációs rendszer alapjain dolgozik és az utastér-szellőztetés, illetve a légkondicionálás optimalizált vezérlését is lehetővé teszi. Az érintésekkel és hangutasítások útján vezérelhető működés jelentősen kevesebb gombot és kapcsolót eredményez a műszerfalon. Az utastér hőmérsékletének kiválasztása, a szellőztetés intenzitása, az ülésfűtés és – amennyiben az autó felszereltségének része – a kormányfűtés a BMW Ívelt Kijelzőn és a BMW Intelligent Personal Assistant közreműködésével állítható be. A műszerfal közepén és két szélén elhelyezett szellőzőrostélyok új állítógombjai forgatással és billentéssel teszik lehetővé a kívánt légbefúvás irányának beállítását.

Az utastér-világításnak már a műszerfal kontúrvilágítása is része. Kilencféle színvilága és fényerőssége a bajor prémiummárka ügyfeleinek személyes preferenciáihoz igazítható, a kiválasztott színvilág és fényerősség beállítását pedig a rendszer az ügyfél profiljának részeként tárolja el. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető (a BMW M Performance modellek esetében alapfelszereltségként kínált) hangulatvilágítás a műszerfal mellett az első lábterekbe és a középkonzol első tárolórekeszeibe, valamint az ajtókárpitokra is kiterjed. Az utastér-világítás funkciói között az üdvözlő- és elköszönő animáció is megtalálható, ahogyan a beérkező telefonhívásokra és – az opcionális extrafelszereltség részeként – nyitott ajtókra figyelmeztető fényjelzések is.

BMW M Performtex ülésfelületek

Az alapfelszereltségként kínált fekete ülésfelületek alternatívájaként az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring modellpárosa perforált Sensatec kárpittal húzott sportülésekkel is megrendelhető, Black, Tacora Red és Cognac árnyalatokban. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Vernasca bőrkárpitozás négyféle színben áll a bajor prémiummárka ügyfeleinek rendelkezésére.

A sportülések fekete árnyalatú BMW M Performtex ülésfelületei progresszív sportos kisugárzást garantálnak, az M Sport csomaghoz megrendelhető opcionális extrafelszereltség részeként, illetve a BMW M Performance modellek alapfelszereltségeként. Az innovatív megoldás alacsony saját tömeg és fenntarthatóságra optimalizált gyártási folyamatok mentén kínál prémium minőségű anyaghasználatot és sportos kialakítást. Az M Sport csomaggal felvértezett modellváltozatok és a BMW M Performance modellek kék kontrasztvarrással díszített, fekete Vernasca bőrkárpittal húzott sportülésekkel és BMW M sportülésekkel is megrendelhetők.

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

Új utastéri dekorbetétek és kristályüvegből készült, exkluzív Crafted Clarity vezérlőelemek

A készítők az utastér dekorbetétjeit is újragondolták. Az új, Dark Graphite matt dekorbetétek az új BMW 3-as sorozat alapfelszereltségének részei, míg a Fineline Light és Grey Blue Ash nyitott pórusú fabetétek az opcionális extrafelszereltségek palettáját színesítik – ahogyan az alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú dekorbetétek és a szénszálból készült dekorbetétek is.

Az utastér modern prémium atmoszféráját az egyéb területeken alkalmazott prémium alapanyagok nyomatékosítják tovább. A bajor prémiummárka ügyfelei például az opcionális extrafelszereltség részeként az utastér egyes vezérlőelemeit Crafted Clarity kristályüvegből is megrendelhetik. Az automataváltó előválasztó kapcsolója, a BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia vezérlőtárcsája, valamint a motorindító Start/Stop gomb is elérhető e látványos, kiváltképp kellemes tapintású, exkluzív anyagból.

Átfogó alapfelszereltség és prémium minőségű opcionális extrafelszereltségi tételek

Az új BMW 3-as limuzin és az új BMW 3-as Touring alapfelszereltségének a 17” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra (a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek esetében 18” méretű), a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag, az automatikusan sötétedő funkcióval ellátott visszapillantó és az első-hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszert (PDC – Park Distance Control) is magába foglaló parkolóasszisztens (Parking Assistant) is része. A háromzónás automata légkondicionáló, a teljes egészében digitális BMW Ívelt Kijelzővel dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés és a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer ugyancsak az új modellpáros széleskörű alapfelszereltségét színesíti.

Az új BMW 3-as Touring alapfelszereltségének az automata csomagtérajtó-működtetés is része, valamint a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla – amely a limuzin karosszériaváltozat esetében az opcionális extrafelszereltség része. Az utasteret többek között olyan extrafelszereltségi tételekkel szabhatják személyre a bajor prémiumgyártó ügyfelei, mint a sportülések, a hangulatvilágítás, a Harman Kardon surround audiorendszer, az utastér előfűtése, a limuzin elektromosan működtethető napfényteteje és a Touring karosszériaváltozat panoráma üvegteteje.