Nemzetközi Bugatti találkozó 2024 Szicíliában

KÜLÖNBÖZŐ TÁJOK ÉS KULTURÁLIS KINCSEK

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

A Földközi-tenger legnagyobb szigete mindig is különleges jelentőséggel bírt Bugatti számára: 1925 és 1929 között a Szicíliában megrendezett 540 kilométeres Targa Florio győzelme kizárólag a Bugatti Type 35-é volt. Az utolsó öt egymást követő győzelem rekordja még mindig állt. futamot 1977-ben Szicília lezárt közútjain rendezték meg. De még ma is, a Type 35 századik évfordulóján is tiszteli Szicíliát a Bugatti közösség – idén a nemzetközi Bugatti Találkozóra a fontos és történelmi olaszországon került sor. szigeten május 19-től 25-ig.

A KULTÚRA SZÉPSÉGÉNEK SZIGETE

Néhány nap leforgása alatt jóval több mint 1000 km-t megtéve a 66 autóból álló sor – a 13-as típustól az 57-es típusig – követte elődeik abroncsnyomait aprólékosan megtervezett útvonalakon, amelyeket történelmi városokon, például Noto-n áthaladó autók tarkítottak. és Marzamemi, ahol Ettore Bugatti remekművei fedezik fel a sziget barokk építészetét és az ősi halászfalvakat.

VEZETÉS AZ ETNA-HEGYEN

A túra egyik fénypontja az Etna körüli kirándulás volt, melynek során a résztvevők az impozáns vulkán körüli lenyűgöző szicíliai tájban gyönyörködhettek. Az Etnához vezető kanyargós utakon navigálva, gesztenyeerdőkön, szőlőültetvényeken és lávafolyásokon, a Grand Prix versenyzőinek és a régi Bugatti sportautók kavalkádján áthaladva megállunk egy kávészünetre az Etna lejtőin található hagyományos étteremben, ahol helyi finomságokat kóstolhatunk meg. lélegzetelállító kilátások hátterében.

SZICÍLIAI ÖRÖKSÉG

A Szicília szívében található Val di Noto a barokk építészet szimfóniája, a múltat ​​mesélő kövek fúziója, időtlen légkörbe burkolva a résztvevőket. Az impozáns templomok, pazar paloták és elbűvölő terek az emberi kreativitás ünnepe, tisztelgés az időtlen szépség előtt – és az UNESCO a világörökség részeként ismerte el és ünnepli.

Továbbutazás Marzamemibe és a tenger mellett elfogyasztott kitűnő ebéd után a konvoj visszavezetett a szállodába, ahol különleges esti program várta a vendégeket: nyílt színházi est Szirakúzában, ahol a résztvevők egy klasszikus görög tragédiának voltak szemtanúi az ógörögben. Színház, amely Szicília hellén gyökereit és több mint 2000 éves kulturális jelentőségét mutatja be.

BORHAGYOMÁNY

Szicília azonban nemcsak történelméről, hanem kiemelkedő borairól is ismert. A 4. napon az utazás a Nemzetközi Bugatti Találkozó résztvevőit festői szőlőültetvényeken keresztül vezette, majd megállt ebédelni egy helyi pincészetben.

LEGENDÁS KÉZMŰVÉSZET

Az utazás utolsó napja a mindenütt figyelemfelkeltő csoportot ismét a festői szépségű szicíliai hátországon vezette át, ahol a résztvevőket a helyi kézműves mesteri mesterség inspirálta a megállók során. A Bugatti-rajongók egy csoportja számára – akik tisztelik a márkát jellemző részletekre való odafigyelést és a kézimunkát – ez emlékeztetett a szakképzett kézműves munka időtlenségére.

1000 km-es útjuk során az International Bugatti Meeting vendégei megtapasztalták a szépség, a kultúra és a történelem keverékét, amely Szicíliát és a legendás Targa Florio versenyt különböztette meg a többi országúti rallytól. Számos történelmi jelentőségű Type 35-ös és más fontos Bugatti-modell visszatért szicíliai földre, így a Nemzetközi Bugatti Találkozó felejthetetlen visszatekintést kínált az 1920-as évekbe, és a varázslatos és megismételhetetlen Type 35 Targa Florio fölényt.