Az Automobili Lamborghini a sokszínűség európai hónapját ünnepli

A tanúsításoktól a 2024-es projektekig számos konkrét intézkedés a DE&I támogatására és tudatosítására

Május végével véget ér a sokszínűség európai hónapja, de az Automobili Lamborghini sokszínűséget, méltányosságot és befogadást támogató kezdeményezései folytatódnak. A vállalat már évek óta népszerűsíti az alkalmazottak figyelemfelkeltését és támogatását célzó akciókat a wellnesstől a szülői nevelésig, a képzésig és a kommunikációig terjedő programokon keresztül. 2024-re is számos projektet terveznek, amelyek támogatást és figyelemfelkeltést tartalmaznak ezekben a kérdésekben.

2022-ben a Lamborghini elnyerte az IDEM-tanúsítványt a DE&I iránti elkötelezettségéért, mivel az első olyan vállalat az autóipari szektorban, amely elnyerte ezt az elismerést, és kiemeli, hogy a nemek közötti egyenlőség kérdéseire leginkább odafigyelő vállalkozások egyike. A Sant’Agata Bolognese autógyártó olyan szempontok tekintetében tűnt ki, mint a fizetés, a marginális átlagos férfi-nő különbséggel és a szervezettség, köszönhetően a szülői hovatartozást védő politikáknak és a szülői szabadság rugalmasságának.

A vállalat e kérdések iránti elkötelezettségének további bizonyítékaként megkapta az UNI/PdR 125:2022 tanúsítványt is, amelyet továbbra is fenntartott és évente megerősít. Ez a tanúsítvány elismeri a nemek közötti szakadék megszüntetésére tett intézkedéseket a növekedési lehetőségek, az egyenlő munkáért egyenlő bérezés és a szülői védelmi politikák terén.

A vállalati kultúra és az emberek tudatossága közötti összhang előmozdítása érdekében az Automobili Lamborghini kampányt indított a befogadó nyelvről, amely tartalmak és események közzétételét foglalja magában, amelyek célja a figyelemfelkeltés, az inspiráció és az oktatás. Ezek a hozzászólások arra irányulnak, hogy oktassák a kifejezések helyes használatát, amelyek bizonyos esetekben megerősíthetik a nemi sztereotípiákat. Emellett a vállalat által foglalkoztatott írók, filozófusok, nyelvészek és szociológusok támogatásával a sokszínűséggel kapcsolatos aktuális kérdéseket is megvitatják, amelyek központi szerepet játszanak a vállalat stratégiájában. A közelmúlt egyik jelentős eseménye volt egy kerekasztal-beszélgetés a Bologna FC női játékosaival „A nemek közötti egyenlőség pályára lép a sztereotípiák ellen” címmel, amelyen a résztvevők a női játékosok tapasztalatai alapján megvitatták, hogyan kezeli a futball világa a nemi elfogultságot.

Umberto Tossini, az Automobili Lamborghini emberi, kulturális és szervezési igazgatója így nyilatkozott: „A szavaknak óriási értéke van. Új lehetőségeket vázolhatnak fel, és alapját képezhetik közösségeinkben a jelentésmegosztásnak. Idén is megújítottuk elkötelezettségünket amellett, hogy az EU mellett egy egyre befogadóbb kultúrát hozzunk létre a Sokszínűség Európai Hónapja során, és ezt egy olyan kulcsfontosságú kérdésre összpontosítva tettük, amely az emberek tudatosságának eléréséhez és megerősítéséhez szükséges: a nyelv. Ez konkrét hozzájárulásunk a sztereotípiák leküzdéséhez és az emberek gondolkodásának képzéséhez, egy módja annak, hogy megismerjük egymást és megértsük, hogyan lehetünk aktív részesei a változásnak.”

A kezdeményezések nemcsak értekezleteket foglalnak magukban, hanem olyan tartalmakat is, amelyek mindig elérhetők az alkalmazottak számára. A tisztelet és a kollektív részvétel körül forgó erős vállalati kultúra kialakítása érdekében a Lamborghini rendszeresen kínál tartalmakat a Lambo Talks és Lambo Podcastokon keresztül, amelyek a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás kérdéseivel foglalkoznak a terület szakértőinek beszámolóin keresztül. A képzés továbbra is kulcsfontosságú figyelemfelkeltő eszközként, számos kötelező találkozóval a tudattalan elfogultság és a munkahelyi zaklatás témájában. A belső zéró tolerancia-politika közzététele óta megfelelő jelentési és monitoring rendszereket vezettek be.

Szintén központi jelentőségű a családok közvetlen támogatása, amely a második szintű alkuban meghatározott eszközökön keresztül elősegíti a „megosztott szülői nevelés” modelljét, amely lehetővé teszi a dolgozó szülői létből eredő gondozási terhek és felelősségek igazságos elosztását, összhangban holisztikus vállalati jövőkép a nemek közötti egyenlőségről. A Lamborghini megalkotott jóléti politikát vezetett be a szülői hovatartozás védelme érdekében, például gazdasági kiegészítéseket kínál a választható szülői szabadsághoz és a fizetett szabadsághoz a családi egység betegsége vagy orvosi látogatása esetén, valamint a gyermekek bölcsődébe és/vagy óvodába való beilleszkedéséhez. Ezen túlmenően az „egyedülálló szülő” és a fogyatékkal élő gyermekek szülei különleges védelmet biztosítanak. Kitűnő visszajelzések érkeztek a “Mum & Dad Coaching” nevű vállalati kezdeményezésről is, amely lehetővé teszi, hogy az újdonsült anyák és apák edzővel konzultáljanak a gyermek érkezésével elkerülhetetlen változásokról.

A Lamborghini elkötelezettsége túlmutat a vállalati határokon, bevonva a helyi közösséget, valamint számos, a vállalat által kidolgozott és támogatott projektet az évek során. Közülük az Automobili Lamborghini más üzleti szervezetekkel együttműködve megalapította a Rete Capo D-t, a bolognai térségben működő vállalkozások közösségét, amely szintén Bologna fővárosának közreműködésével jött létre. A Rete Capo D az esélyegyenlőség tudatosításával foglalkozik azzal a céllal, hogy szinergiákat és közös projekteket fejlesszen ki a helyi terület javára, különös tekintettel az iskolákra és az oktatási környezetre.

Kampányokon, együttműködéseken és projekteken keresztül az Automobili Lamborghini a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás kultúráját kívánja terjeszteni, átlépve az akadályokat és az előítéleteket, hogy továbbra is erényes példa legyen az autóiparban.

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!