A Mercedes-Benz háromszoros sikere az AutomotiveINNOVATIONS Awards 2024-en

Dreifacherfolg für Mercedes-Benz bei AutomotiveINNOVATIONS Awards 2024 Dreifacherfolg für Mercedes-Benz bei AutomotiveINNOVATIONS Awards 2024

  • A Mercedes-Benz a „leginnovatívabb prémium márka” elismerést kapta.
  • Az új E-osztály a „leginnovatívabb modell” lesz
  • Külön elismerés az interfész és a belső tér, a csatlakoztathatóság és az elektromos meghajtás területén végzett innovációkért
  • Markus Schäfer: „Jutalom a kemény munkáért és ösztönzés a még innovatívabb szellemért”

A Mercedes-Benz aláhúzza vezető autógyártóként való állítását: a neves Center of Automotive Management (CAM) a márkát többször is kitüntette a csillaggal az AutomotiveINNOVATIONS Awards 2024-en. Éves innovációs tanulmányának részeként a zsűri a „Leginnovatívabb prémium márka” fődíjjal tüntette ki a Mercedes-Benzt. A szakértők külön kiemelték az interfész és belső tér, a csatlakoztathatóság és az elektromos hajtás újításait.

A CAM szakértőit ​​is lenyűgözte az új E-osztály, és a „leginnovatívabb modellnek” titulálták. Az E-osztály az interfész és a belső tér, valamint a csatlakoztathatóság terén szerzett újításokat, különösen az MBUX Superscreen és a digitális extrák használatára szolgáló 5G távközlési modul tekintetében. Az E-osztály a hajtásával is lenyűgözött: konnektorról tölthető hibrid változatként szegmensében az egyik legnagyobb elektromos hatótávval és a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

A szoftver területén elért sikereiért a Mercedes-Benz megkapta a „Leginnovatívabb prémium márka információs szórakoztató és kapcsolódási megoldása” díjat is. Ezzel a díjjal teljessé vált a Mercedes-Benz hármas sikere.

„Ismét a sorozatgyőztes Mercedes-Benz a leginnovatívabb gyártó a prémium márkák között. 2023-ban a hangsúly az interfészen és a belső téren van, de a Mercedes számos világelsőt kínál a plug-in hibrid modellek terén.”
Prof. Dr. Stefan Bratzel, az Autóipari Menedzsment Központ (CAM) igazgatója

„Számunkra az AutomotiveINNOVATIONS Awards hármas sikere egyrészt jutalom kemény munkánkért, másrészt ösztönzést jelent a még innovatívabb szellemre. Az a tény, hogy nemcsak a „leginnovatívabb prémium márka” címmel és az új E-osztályunkkal „leginnovatívabb modellként” tiszteltek meg bennünket, hanem a kapcsolódási lehetőségek terén is megerősíti az általunk választott utat. Köszönet mindenkinek, aki látnoki erejével és innovatív ötleteivel nap mint nap előmozdítja az egyéni mobilitást.”
Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának tagja, fejlesztési és beszerzési vezérigazgató-helyettes

2005 óta a Bergisch Gladbach-i Autóipari Menedzsment Központ (CAM) az AutomotiveINNOVATIONS jelentés részeként azonosítja a kiemelkedő innovációs eredményeket az autóiparban. Az odaítélésről szóló döntés alapja a CAM innovációs adatbázisán alapuló tanulmány. A globális autóipari vállalatok járműtechnológiai innovációit szisztematikusan gyűjtik és értékelik mennyiségi és minőségi kritériumok szerint. Idén mintegy 1000 olyan innovációt vizsgáltak meg, amelyek a globális autóipari piacok erősödő versenyében meghatározó vásárlói előnyt jelenthetnek.

Tudtad?