Már rendelhető az új Peugeot 5008

A PEUGEOT bejelentette, hogy már meg lehet rendelni az új 5008-at, a kategóriát meghaladó elektromos hétüléses SUV-t. A legmodernebb STLA Medium platformra épülő új 5008 kifinomult vezetési élményt és belső hangulatot kínál, valamint három hatékony elektromos hajtásláncot. Az új 5008 már 37 360 GBP OTR-tól kapható hibrid hajtáslánccal, 43 350 GBP OTR-tól plug-in hibridként és a teljesen elektromos E-5008 akár 310 mérföldes hatótávolsággal 48 550 GBP OTR-től.

Az új PEUGEOT 5008 határozott dizájnt, barátságos belső teret és hatékony elektromos teljesítményt kínál vásárlóinak. Az új PEUGEOT Allure Care jótállásnak köszönhetően az új E-5008 átfogó nyugalmat biztosít akár 8 évre vagy 100 000 mérföldre, ami a leghosszabb lefedettség az európai márkák közül.

A PEUGEOT már most is a legszélesebb elektromos palettát kínálja a mainstream európai márkák közül, az E-5008 pedig az új E-3008 bemutatását követően a második belépője a nagy elektromos SUV-nak. Az új E-5008 az egyetlen olyan modell az elektromos szegmensben, amely akár 410* mérföldes elektromos hatótávolságot, hét utasülést és többféle hajtásláncot kínál.

Allure: Erőteljes és kifinomult dizájn

Az új 5008 jellegzetesen aerodinamikus sziluettje magas övvonallal és markáns vállával jó láthatóságot és parancsoló megjelenést biztosít az úton. A fényes fekete tetősínek és a rejtett időjárási csíkok erősítik a robusztus, mégis dinamikus SUV dizájnt.

Elöl az 5008-as új, „háromkarmos” LED-es nappali menetfényekkel és kifinomult karosszériaszínű hűtőrácstal rendelkezik, amelyet a GT-verziók ultravékony Pixel LED-es fényszórói hangsúlyoznak. Ez a technológia automatikusan a forgalmi viszonyokhoz igazítja a fényszórókat, így optimális megvilágítást biztosít az úttesten anélkül, hogy elvakítaná a többi vezetőt. A GT változatoknál is az autó hátulja LED-es lámpákat tartalmaz, 3D átlátszó üveglapáttal.

Az új 5008 19 vagy 20 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákkal kapható, amelyek geometriai kialakítása kiemeli modern stílusát és aerodinamikai teljesítményét. Az 5008 hat színben kapható: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Nera Black, Cumulus Grey és Titane Grey. A GT változatoknál alapfelszereltség a kontrasztos „Black Diamond” tető és a hátsó légterelő.

Érzelem: PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®

Belül a 21 hüvelykes PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® csúcstechnológiás és felhasználóbarát környezetbe helyezi az utasokat, és minden változatnál alapfelszereltség. A korábbi modellek megemelt head-up kijelzője és nagy központi érintőképernyője egyetlen ívelt panorámaképernyővé lett integrálva. A képernyő alatt egy konfigurálható virtuális i-Toggle kijelző található, amelyen akár tíz gyorsbillentyű is beállítható.

Az 5008 minden változata a PEUGEOT i-Connect® Advanced információs és szórakoztató rendszerével érkezik, amely a vezeték nélküli Apple CarPlay™/Android Auto kompatibilitás és a természetes hangfelismerés mellett a vezeték nélküli Apple CarPlay™/Android Auto kompatibilitás mellett a 3D-s navigációnak és az éteren keresztüli térképfrissítéseknek köszönhetően teljes kapcsolódási lehetőséget kínál. Az 5008 új, kompakt kormánykereket is kapott, amelyet ergonomikusan alakítottak ki, hogy a kezelőszervek a lehető legsimábban működjenek anélkül, hogy elvonná a vezető figyelmét.

Az 5008-as modellek mindegyike hét üléssel rendelkezik, amelyekből könnyen elérhető az utolsó üléssor a csúsztatható és dönthető második üléssornak köszönhetően dönthető háttámlákkal. A második sor ülései 60/40 arányban csúsztathatók és dönthetők, de 40/20/40 arányban lehajtható háttámlával is rendelkeznek. Az utasok kényelmének biztosítása érdekében a háromzónás klímaberendezés alapfelszereltség, míg a GT-kárpit a második sorba redőnyöket ad, és kiterjeszti a nyolcszínű környezeti világítást a hátsó ajtólapokra.

Kiválóság: hatékony, dinamikus hajtásláncok

Az új 5008 három elektromos hajtáslánc közül választható. A kezdetektől fogva a Stellantis STLA-M platformot használó elektromos modellnek tervezett új E-5008 a megjelenéstől kezdve elérhető 73 kWh-s akkumulátorral és egyetlen villanymotorral, amely az első kerekeket hajtja, és 210 LE-t és 254 font nyomatékot ad le.

Az E-5008 400 voltos elektromos architektúráját egy egyedi akkumulátorcsomag köré tervezték, hogy a kerekek között tárolt energia kategóriájában a legjobban használható legyen. A platform alkatrészeit, mint például az utastér fűtési és hűtési rendszereit, a kormányzást, a fékasszisztenst és a meghajtást úgy tervezték, hogy minimalizálják az energiafogyasztást. Ezek az erőfeszítések, a könnyű és merev anyagok széleskörű felhasználásával kombinálva, biztosítják, hogy az E-5008 osztályon felüli, 4,2 mérföld/kWh energiahatékonyságot biztosítson.

Az elektromos változatoknál alapfelszereltségként egy 11 kW-os háromfázisú fedélzeti töltő található. Az egyenáramú gyorstöltéshez az új E-5008 akár 160 kW-ot is támogat, így mindössze 30 perc alatt 20%-ról 80%-ra tölthető fel. A 2024-ben később elérhető hosszú hatótávolságú változat 98 kWh-s akkumulátorral, 230 lóerős villanymotorral és 410* mérföldes hatótávolsággal egészül ki.

Az új 5008-at új generációs plug-in hibrid hajtáslánccal is kínálják. A hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóba integrált 1,6 literes, 150 lóerős (110 kW) benzinmotorral, valamint 21 kWh-s lítium-ion akkumulátorral és 125 lóerős (92 kW) villanymotorral rendelkezik, így teljesen elektromos üzemmódban akár 48 mérföld (WLTP), és együttesen 195 lóerőt és 258 font/ft nyomatékot ad le.

Végül a PEUGEOT az új 5008-ast 48 voltos hibrid hajtáslánccal kínálja, amely egy benzinmotort és egy 22 lóerős (16 kW) villanymotort, valamint egy 0,9 kWh-s akkumulátort magában foglaló, kettős tengelykapcsolós, hatfokozatú automata sebességváltót kapcsol össze, és 136 LE teljesítményt ad. 100 kW). Ez lehetővé teszi a tisztán elektromos vezetést rövid távolságokon alacsony sebesség mellett, és hozzájárul a lenyűgöző, 44,6-52,5 mpg (WLTP kombinált) üzemanyag-fogyasztáshoz.

Leírás

Az új E-5008 két felszereltségi szinten érhető el: ALLURE és GT, mindkettő hét üléssel és mindhárom hajtáslánc-opcióval kapható.

Az 5008 ALLURE változatai dombornyomott anyaggal díszítettek, „Quartz” varrással és bőrhatású díszítéssel. Az ALLURE változatok nyolcszínű környezeti világítással, vezeték nélküli okostelefon-töltéssel, „PEUGEOT Open & Go” kulcs nélküli nyitással és indítással, hátsó HD tolatókamerával, hátsó parkolóérzékelőkkel, LED-es fényszórókkal és 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznek.

A nagyvonalú ALLURE specifikációra építve a GT változatok „Black Diamond” tetőt és Alcantara® kárpitozást kínálnak stílusos „Iced Clay” varrással. Az ALLURE berendezésen felül további felszerelések: 20 colos könnyűfém keréktárcsák elektromos és plug-in hibrid változatokhoz, Pixel LED fényszórók, 3D LED hátsó lámpák, első parkolóérzékelők, „Handsfree” intelligens elektromos csomagtérajtó, fűthető első ülések, fűtött kormánykerék és Adaptive. Sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval.

PEUGEOT Allure Care

Az új E-5008 PEUGEOT Allure Care garanciával jelenik meg, amely nyugalmat garantál az elektromos motorra, a töltőre, a hajtásláncra, valamint a fő elektromos és mechanikai alkatrészekre akár 8 évre vagy 100 000 mérföldre is. Az akkumulátorra 8 év vagy 100 000 mérföld garancia is vonatkozik a töltési kapacitásának 70%-ára.

A PEUGEOT Allure Care burkolata automatikusan aktiválódik két évre vagy 16 000 mérföldre a PEUGEOT jóváhagyott vevőszolgálati hálózatán belül minden ütemezett karbantartás után.

https://miazablogger.hu/parizs-2024

Tudtad?