A Ford Transit Custom Nugget lakóautók sorozata új aktív és LWB változatot kapott

  • A Ford 168 LE-s EcoBlue dízellel és 2,5 literes PHEV-vel kínálja a lakókocsikat.
  • Az Active modell masszívabbnak tűnik, és 17 colos, megmunkált könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz.
  • Mindkét modell alapfelszereltségként fűthető, forgatható első ülésekkel rendelkezik.

A Ford bővítette az Európában értékesített Transit Custom Nugget lakóautók kínálatát egy új, masszív változat és egy hosszú tengelytávú változat bevezetésének köszönhetően. Az új modelleket augusztus 30. és szeptember 8. között mutatják be a németországi düsseldorfi Caravan Salonban.

Ezeket az új modelleket a Westfalia lakóautó-átalakítóval együtt fejlesztették ki, az új Active változat pedig némi könnyedséget ad a Fordnak. A meglévő Titanium modellre épül, de most új hűtőrácsot, fekete műanyag lengőpaneleket, fekete külső burkolatot, jellegzetes 17 hüvelykes, megmunkált könnyűfém keréktárcsákat és LED-es hátsó lámpákat kapott.

A Ford lakóautó belsejében is rengeteg különleges simítást végeztek. Vízálló és strapabíró szövet díszíti az üléseket, és van egy nagy érintőképernyő, amely a jármű összes fontos funkciójának megfigyelésére és vezérlésére használható, mint például a lámpák, a fűtés és a vízszint.

A biztonsági funkciók is bőségesen jelennek meg. Ezek közé tartozik az ütközés előtti asszisztenssel ellátott vezetői asszisztens csomag, a hátrameneti fékasszisztens, a holttér információs rendszer és az adaptív sebességtartó automatika. A vásárlók megrendelhetik az összkerékhajtású Transit Custom Nugget Active-t a nyolcfokozatú automata sebességváltóval kombinált belépő szintű 168 LE-s EcoBlue dízelmotorhoz.

Azok a vásárlók, akiknek extra helyre van szükségük, a hosszú tengelytávú változatot választanák, amely a Titanium és az Active változatokhoz is elérhető. A kerekek közötti tér megnövelésével a Ford nagyobb konyhát biztosított több munkafelülettel és több tárolóhelyiséggel a serpenyők és edények számára. Egy nagyobb beépített gardrób is be van szerelve. A standard tengelytávú modellhez hasonlóan a fűthető, forgatható első ülések is alapfelszereltség részei.

A sorozatban a dízelmotor felett egy plug-in hibrid ül. Egy 2,5 literes benzines négyhengeres villanymotorral és egy 11,8 kWh-s akkumulátorcsomaggal ötvöződik, így összesen 230 lóerőt nyom ki.

FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

Tudtad?