A Subaru bemutatta a teljesen új, 2025-ös Forester SUV-t

  • Elegáns, új, kortárs belső és külső dizájn
  • Fejlett EyeSight® Driver Assist Technology szabvány minden burkolaton
  • Továbbfejlesztett dinamikus teljesítmény és menetminőség a 10%-kal merevebb váznak köszönhetően
  • Elérhető 11,6 hüvelykes SUBARU STARLINK® multimédiás rendszer
  • Vezeték nélküli Apple CarPlay® és vezeték nélküli Android Auto™
  • Debütált a rúgásérzékelővel aktivált kihangosító elektromos hátsó kapu

A Subaru of America, Inc. a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a vadonatúj 2025-ös Forestert. A hatodik generációs SUV történetének legfejlettebb funkcióit, modern dizájnt és jobb menetkényelmet kínálja. A 2025-ös Forester alapfelszereltsége a szimmetrikus összkerékhajtás és a Subaru díjnyertes EyeSight Driver Assist technológiája, valamint elérhetővé tesz egy táblagépes 11,6 hüvelykes SUBARU STARLINK® multimédiás rendszert vezeték nélküli Apple CarPlay-vel és vezeték nélküli Android Auto-val. A Forester közel 30 éve az egyik legkelendőbb Subaru jármű, csak az Egyesült Államokban több mint 2,6 millió járművet adtak el.

A 2025-ös Forester Base, Premium, Sport, Limited és Touring felszereltséggel lesz elérhető, amikor 2024 tavaszán országszerte megérkezik a Subaru szalonokba.

Teljesen új külső és belső dizájn

A 2025-ös Forester teljesen új, elegáns, kortárs dizájnesztétikával rendelkezik, miközben megőrzi klasszikus, masszív elődei védjegyes megjelenését. A jármű eleje merész hűtőrácsot kapott, amely beleolvad a kompakt LED-es fényszórókba, és integrált pajzshatást kelt. A vadonatúj homlokzaton debütál a frissített Subaru csillaghalmaz embléma is. A SUV merész vállvonalai kiemelik a magasságot és az erőt, míg a kiemelkedő kerékívek kiemelik a terepjáró képességét. Az elülső, oldalsó és hátsó alsó védőburkolatok alapfelszereltséghez tartoznak a felszereltségi szintnek megfelelő színbevonattal. A meredek hátsó üveg megnöveli a rakteret.

Számos funkcionális aerodinamikai fejlesztés javítja a SUV teljesítményét és stabilitását. Az első keréknyílás hátsó szélén található levegőkivezető nyílás szabadabban engedi ki a levegőt a keréknyílásból, hozzájárulva az első gumiabroncsok felhajtóerejének csökkenéséhez és a jobb menetstabilitáshoz.

A vadonatúj Forester belsejében kiemelkedő multimédiás rendszer található, integrált központi információs kijelzővel. A kontúrozott műszerfalelemeket és a texturált díszítőelemeket intelligensen tervezték, hogy elkerüljék a napi használatból eredő látható sérüléseket. A sötét tetőborítás elrejti az utasok és a rakomány be-/kirakodásából származó karcokat is. A stratégiailag megtervezett oszlopok és a nagyvonalú üvegfelület kiváló kilátást biztosít belülről. A hátsó sötét árnyalatú biztonsági üveg alapfelszereltség.

Szerkezet és biztonság

A 2025 Forester Subaru Global Platformja 10%-kal merevebb torziós merevséggel bővült. A teljes belső vázszerkezet erősebb hegesztési technikákkal és további szerkezeti ragasztóanyaggal (körülbelül 26,2 lábtól 88,5 lábig) hozzájárul a jobb testmerevséghez és a könnyebb súlyhoz. Ezek a frissítések jobb dinamikus teljesítményt, simább vezetést és csendesebb utasteret biztosítanak.

Az összes 2025-ös Forester modell alapfelszereltsége a díjnyertes EyeSight® Driver Assist Technology legújabb verziója. Az EyeSight rendszer legújabb verziója gördülékenyebben és gyorsabban, valamint szélesebb körülmények között működik, mint a korábbi verziók. Ezek a fejlesztések a szélesebb látómezőnek, a frissített vezérlőszoftvernek és az elektromos fékrásegítőnek köszönhetők. Az EyeSight hamarabb felismeri a kerékpárosokat és a gyalogosokat a kereszteződésekben, és szükség esetén figyelmezteti a vezetőt, és fékez az ütközések elkerülése érdekében. További aktív biztonsági funkciók állnak rendelkezésre a Foresterhez, beleértve a hátrameneti automatikus fékezést, valamint a holttér-felismerést sávváltás-asszisztenssel és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkciót.

A Subaruban először aktiválódik az Emergency Stop Assist, ha a vezető nem reagál a figyelmeztetésekre az Advanced Adaptive Cruise Control használata közben. Az új standard biztonsági funkció leállítja a járművet, bekapcsolja a vészvillogót és kinyitja az ajtókat. A SUBARU STARLINK® Connected Services ezután felhívja a segélyszolgálatokat.

A modellcsaládban alapfelszereltség a hátsó ülésre emlékeztető, amely segít megelőzni a gyermekek és háziállatok beszorulását azáltal, hogy figyelmezteti a vezetőt, hogy ellenőrizze a hátsó ülést, mielőtt kiszállna a járműből.

Az automatikus vészkormányzás a holttér-felismeréssel, sávtartó asszisztenssel és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel felszerelt modellekhez tartozik. Ez a biztonsági funkció az EyeSight és a Blind-Spot Detection funkcióval együttműködve segíti a kormányzást, hogy elkerülje a sávon belüli ütközést 50 mérföld/órás sebességnél.

A parkolás közbeni helyzetfelismerés javítása érdekében a rendelkezésre álló térhatás-figyelő 360 fokos felülnézeti képet nyújt a járműről és annak környezetéről. A rendszer a jármű négy kamerájának képeit egyesíti, hogy egyetlen képet hozzon létre, madártávlatból a teljes jármű körüli területről.

A DriverFocus® figyelemelvonáscsökkentő rendszer alapfelszereltség a Touring trimmekhez. A funkció a vezető arcához szögben álló kamerát és arcfelismerő szoftvert használ a fáradtság vagy a figyelem hiányának figyelésére.

1997-es bemutatása óta ez az ikonikus SUV számos biztonsági díjat kapott olyan megbízható szervezetektől, mint az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) és a National Highway Traffic Safety Administration (NHSTA). A távozó Forester megkapta a 2023-as Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) TOP SAFETY PICK díjat. Ez a 17. egymást követő év, amikor a Forester megszerezte az IIHS TOP SAFETY PICK-et (2007-2023) – többet, mint bármely más kis SUV. Ezenkívül a távozó Forester az első ütközések megelőzésére a lehető legmagasabb minősítést kapta az IIHS-től. Az előző Forester a legmagasabb pontszámot is elérte az NHTSA 5 csillagos összpontszámával. A Subaru várakozásai szerint a vadonatúj 2025 Forester továbbra is példamutató biztonsági teljesítményt nyújt majd.

Képesség és sokoldalúság

A vadonatúj 2025 Forestert úgy tervezték, hogy egyesítse a nagy SUV képességeit és sokoldalúságát az autók kényelmével és hatékonyságával. A 8,7 hüvelykes hasmagasság minden Forester modellnél magasabb, mint sok SUV, ennek ellenére kényelmesen alacsony belépési magasságot tart fenn az első és a hátsó utasok számára egyaránt.

Az egész modellcsalád alapfelszereltsége a Subaru Symmetrical összkerékhajtási rendszere, amely gyorsabb reakcióidővel, agilisabb irányíthatósággal és jobb irányíthatósággal terepen és terepen egyaránt. A Forester Premium alapfelszereltsége a vezető által választható X-MODE Hill Descent Control funkcióval, amely csúszós útfelületen és meredek lejtőn maximalizálja a kormányzást. A Forester Sport és a magasabb felszereltségi szintek kétfunkciós X-MODE-ra váltanak, hogy a kedvezőtlen körülmények szélesebb körében is megnövekedjenek. Minden modell rendelkezik lejtős indítási asszisztenssel, amely rövid ideig megtartja a járművet, miközben a vezető félreáll egy dombon.

A sokoldalú Forester 60:40 arányban lehajtható hátsó üléstámlákkal rendelkezik. Mindkét üléstámlával lehajtva a raktér 74,4 köbláb hasznos helyet kínál. A széles hátsó kapunyílás alacsony emelési magassággal könnyű be- és kirakodást tesz lehetővé. A standard tetősínek több rakományszállítási lehetőséget kínálnak a kalandokhoz.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!