A Golf a legjobb hibrid családi autó

A brit What car? magazin kihirdette az Év elektromos autója díj nyerteseit. A 16 kategória felölelte a különféle méretosztályok új és használt teljesen elektromos és plug-in hibrid modelljeit.

A legjobb hibrid családi autónak az új és a használt Volkswagen Golf bizonyult.

Az új Golf konkrétan az 1.5 TSI eHybrid Style volt, amelyről azt írták, hogy nagyon hatékony és olcsó az üzemeltetése.

Mint minden Golf modell, ez is praktikus ajánlat, hiszen bőven van hely négy magas felnőtt számára, és rengeteg hasznos tárolási megoldás található a belső térben. A Golf eHybrid jól bírja a bukkanókat, hullámzó minőségű utakon is jól kézben tartható, és a gyorsulására sem lehet panasz, hiszen 7,2 másodperc alatt éri el a száz kilométeres sebességet.

A legfontosabb, hogy mindehhez 140 kilométeres elektromos hatótávolság járul. A meghajtó akkumulátor a csomagtér padlója alatt helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy emiatt némileg kisebb a csomagtere.

Az eHybrid is részesül a Golf modellcsalád 2024-re tervezett legújabb fejlesztéseiből, többek között a továbbfejlesztett infotainment rendszerből, amely sokkal intuitívabb, mint az előző modellé. A menük mostantól logikusabban vannak elrendezve, és lehetőség van egyéni gyorsbillentyűk hozzáadására az érintőképernyő tetején – írja a What car?

A legjobb használt hibrid családi autó pedig az 50 kilométeres elektromos hatótávolságú Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE (2016-2020) lett, de legalább 10 ezer fontnál többet kell rászánni.

dasblog

FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

Tudtad?