Aston Martin Vanquish – Egy ikon visszatér, hogy uralkodjon

  • A szenzációs új halo modell a legendás Vanquish név visszatérését jelzi
  • Az új 5.2 V12 Twin-Turbo motor kategóriaelső 835 LE/1000 Nm teljesítményt nyújt
  • A legnagyobb maximális sebesség 214 mph egy Aston Martin sorozatgyártású autóban
  • Az új alvázszerkezet +80 mm-rel megnövelte a tengelytávot
  • A kifinomult kényelem, a szuperautó teljesítmény és a pontos dinamika példátlan kombinációja új zászlóshajó etalont állít fel
  • Bilstein DTX lengéscsillapítók, elektronikus hátsó differenciálmű (e-diff) és AML-specifikus 21 hüvelykes Pirelli P ZERO™ abroncsok a műszaki csúcsok között
  • A teljes hosszúságú panorámás üvegtető és a testre szabott, korszerű infotainment rendszer a vadonatúj, ultra-luxus belső tér jellegzetes jegyei
  • Évente 1000 alatti gyártási példányra korlátozva, az első szállítások a tervek szerint a negyedik negyedévben kezdődnek

111 éves történetének legerősebb zászlóshajójának bemutatásával az Aston Martin büszkén jelenti be, hogy visszatér leglegendásabb névtáblája: a Vanquish.

    Az igazi kategóriaelsőhöz illő műszaki remekmű, a Vanquish az Aston Martin mesés első motoros sportautó-kínálatának csúcsán áll. A házon belüli kivételes mérnöki képességeket felvonultató új legenda csodálatos stílusban terjeszti ki ezt a dinasztikus vérvonalat.

    A csúcspontok közé tartozik a világszínvonalú, monumentális teljesítményű V12-es motor, a legmodernebb dinamikai technológiával dúsított, egyedi váz, a páratlan jelenlétű szénszálas karosszéria és a modern luxus új mércéjét jelentő belső tér. Mivel a gyártás évente 1000 alá korlátozódik, ez az ikon továbbra is az ultra-luxus exkluzivitásban fog uralkodni.

    Az új, 5,2 literes Twin-Turbo V12-es, elképesztő 835 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot produkáló Vanquish a szuperautó teljesítményének új mércéjét éri el hatalmas sebességváltó gyorsulásával és 214 mérföld/órás végsebességgel – ez az Aston Martin sorozat legnagyobb végsebessége. a mai napig gyártott autó. Csak a belső égési folyamat minden szakaszának finomításával érhető el ez a példátlan teljesítmény és hatékonyság, miközben biztosítja, hogy ez a csodálatos V12 megfeleljen a legújabb károsanyag-kibocsátási jogszabályoknak a globális piacokon.

    A gondosan csiszolt alváz példátlan dinamikus sávszélességet biztosít, a Vanquish funkciói kihasználják a rendelkezésre álló legkifinomultabb hajtáslánc, futómű és fékvezérlő rendszerek feldolgozási teljesítményét, hogy a karakter és a képesség egyedülálló kombinációját biztosítsák, amely egyesíti a kontinens könnyed kilométerevési kényelmét. zúzó GT a szuperautó precizitásával, kihasználhatóságával és magával ragadó, szórakoztató vezetési élménnyel.

    A látványos új V12 zászlóshajóról szólva az Aston Martin ügyvezető elnöke, Lawrence Stroll a következőket mondta: „A Vanquish bemutatásával megkoronáztuk az Aston Martin következő generációs sportautó-portfólióját. A Vanquish minden tekintetben egy igazi halo modell, határozottan nyilatkozik. Az egyik, amely tovább teljesíti küldetésünket, hogy a legerősebb, legszebb és legizgalmasabb autókat hozzuk létre az ultra-luxus sportautó-piacon. Mint ilyen, a Vanquish a legigazibb Aston Martins. Kifogástalanul megtervezve és kifogástalanul megtervezett, rendkívüli új mércét állít fel a teljesítmény, a stílus és a luxus terén az ínyencek új generációja számára.

    Erőátvitel

    Az Aston Martin elkötelezett amellett, hogy 25 éves V12-es hajtóműves zászlóshajóinak dinasztiáját a legerősebb V12-es motorral folytatja a vásárlók vágyainak nagyra becsülésével. Kategóriájában vezető 835 LE teljesítménnyel és 1000 Nm nyomatékkal az új V12-es motor páratlan. Olyannyira, hogy ez a motor a valaha volt legnagyobb fajlagos teljesítményt nyújtja egy Aston Martin V12-es motorhoz képest 160 LE/liter teljesítménnyel. Mint ilyen, a 2024-es Vanquish egy könyörtelen fejlődés csúcsán áll, amelynek során az Aston Martin V12-es zászlóshajójának teljesítménye és nyomatéka majdnem megduplázódott az első Project Vantage koncepció 1998-as bevezetése óta.

    Az új V12-es motor hardveres jellemzői közé tartozik a megerősített hengerblokk és hajtókarok, az újratervezett hengerfejek, amelyekben újraprofilozott vezérműtengelyek, valamint új szívó- és kipufogónyílások találhatók. Az áthelyezett gyújtógyertyák és az új, nagyobb térfogatáramú üzemanyag-befecskendezők optimalizált égést biztosítanak a kategóriaelső teljesítmény és hatékonyság növelése érdekében. Ezenkívül az új, nagyobb sebességű, csökkentett tehetetlenségi nyomatékú turbófeltöltők nagyobb teljesítményt és gázreakciót biztosítanak.

    A legfontosabb szempontok közül néhányat részletesebben megvizsgálva, hogy az új V12-es motor nagyobb teljesítményt nyújtson, új, csökkentett tehetetlenségű turbófeltöltőket szereltek fel nagyobb maximális sebességgel (+15%), hogy kihasználják a kipufogógázban megnövekedett energiát, és fokozott légáramlás a motorba. Az új, 10%-kal nagyobb áramlási sebességű üzemanyag-befecskendezők lehetővé teszik, hogy a motor elérje csúcsteljesítményét, miközben biztosítja a kibocsátási célértékek teljesítését.

    Annak érdekében, hogy ez a legújabb generációs Twin-Turbo V12 a valaha kínált legérzékenyebb és legerősebb legyen, a Vanquish új Boost Reserve funkciót kap. Ez az új technológia még nagyobb meddőteljesítmény-leadást tesz lehetővé, különösen előnyös az előzési manővereknél és a dinamikus vezetésnél.

    A Boost Reserve a turbó töltőnyomását az adott rész fojtószelep-helyzetéhez általában szükséges szint fölé emeli, így készen áll a használatra, amikor teljes teljesítményre van szükség. Ez a részleges fojtószelep-igények során történik, a vezető számára észrevehetetlenül, a fojtószelep-csappantyú helyzetének kiegyensúlyozásával (a szívóáramlás korlátozása érdekében), valamint a turbó intelligens szeleppel (a megnövekedett szívónyomás finomhangolására) a vezető elvárásainak megfelelően. Amikor a vezető teljes teljesítményt/nyomatékot követel, a fojtószelep kiengedi a felgyülemlett töltőnyomást az azonnali reagálás érdekében.

    További teljesítménynövekedést találtak az Aston Martin Aramco Formula One® Team műszaki partnere, a Valvoline segítségével, akik a legújabb, nagy teljesítményű motorolajat szállították a Vanquish számára. Egy nagyobb, 50%-kal nagyobb hőelvezetési képességgel rendelkező motorolaj-hűtőn keresztül áramlik a teljesen szintetikus motorkenőanyag optimális üzemi hőmérsékletén, így minden helyzetben segít fenntartani az optimális motorolajnyomást.

    Az Aston Martin első motoros V12-es sportautóiban először a híres ZF 8-fokozatú automata sebességváltót elektronikus hátsó, korlátozott csúszású differenciálművel (e-diff) párosítják. Ez az e-diff be van építve az elektronikus menetstabilizáló programba (ESP), közvetlen kapcsolatot biztosítva az autó dinamikus viselkedésével, és lehetővé teszi a kerékcsúszás szabályozását a hátsó tengelyen, hogy optimalizálja a tapadást minden körülmények között.

    A hagyományos mechanikus korlátozott szlip-differenciálműtől eltérően ez az e-diff 135 ezredmásodperc alatt válthat át teljesen nyitottról 100%-ban reteszelésre. A legújabb ESP technológiával kombinálva ez jelentősen javítja a dinamikus képességet, nagyobb agilitást biztosít alacsony és közepes sebességű kanyarodásban, miközben jobb irányíthatóságot biztosít túlkormányzottság és nagy sebességű sávváltás esetén. Mint ilyen, szerves részét képezi a Vanquish dinamikus karakterének, „lerövidíti” az autót a szűkebb kanyarokban azáltal, hogy jobban reagál a kormányzásra, ugyanakkor garantált stabilitást és nyugalmat is biztosít a gyors kanyarokban.

    A 2,93:1-es végső áttétellel (FDR) a Vanquish a végsebességre van optimalizálva, 214 mph-ra vagy 345 km/h-ra. Az új sebességváltó-kalibráció javítja a váltási sebességet és a vezetői interakciót, tovább hangsúlyozva az új modell elkötelezettségét és teljesítményét.

    Roberto Fedeli, az Aston Martin műszaki vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott: „Elképzelhetetlen volt, hogy egy új Aston Martin zászlóshajót a legkorszerűbb V12-estől eltérően hajtson meg. Ennek érdekében mérnöki csapatunk teljesen átdolgozta meglévő 5,2 literes Twin-Turbo motorunkat a blokköntvénytől a hengerfejekig. A teljesítmény és a nyomaték növelésére vonatkozó ambiciózus célkitűzésekkel, valamint a vezethetőség, a hatékonyság és a globális károsanyag-kibocsátási előírásoknak való megfelelés javítására vonatkozó ugyanolyan kemény célokkal az eredmény egy modern remekmű. Olyan teljesítményt nyújt, amely kategóriájában egyetlen autóhoz sem hasonlítható. Ennek megfelelően a Vanquish nyomatékosan nyilatkozik, bőséges erejével és tekintélyével csak az alkotásba öntött szenvedély és szakértelem múlja felül.

    FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

    Tudtad?