Az Aston Martin Aramco Formula 1® Team pilótája, Fernando Alonso átvette új Aston Martin Valkyrie-jét Monacóban

  • Egy igazi F1® autó az utakra, amelyet most a FIA kétszeres Formula 1® világbajnoka irányít
  • Szenzációs egyedi specifikáció, amelyet Fernando Alonso tervezett a Q by Aston Martinnal együttműködve
  • A korszakot meghatározó hiperautók olyan koncepciókat és technológiákat tartalmaznak, amelyeket közvetlenül a Forma-1®-ből vettek át
  • Az Aston Martin Valkyrie hibrid V12-es hajtáslánccal van felszerelve, amely 1155 LE maximális teljesítményt nyújt

Az Aston Martin Aramco Formula 1® Team pilótája, Fernando Alonso ma Monaco utcáira lépett, miután átadta Aston Martin Valkyrie-jét; a tökéletes hiperautó, igazi F1® autó az utakra.

Alonso új Valkyrie hiperautójával kihajtott az ikonikus Monte Carlo Bay Hotelből, és bemutatott egy egyedi specifikációt, amelyet az Aston Martin testre szabott Q by Aston Martin szervizének tervezőcsapatával közösen hoztak létre.

Az Aston Martin Aramco Formula One® Team AMR24 versenyautójából merítve Alonso Valkyrie-jét Satin Aston Martin Racing Green színre festették, testreszabott kontrasztos AMR Satin Lime grafikával, kiemelve a hiperautó aerodinamikai jellemzőit. A barlangszerű Venturi alagút még tovább fejlődött a Speed ​​Red és Light és Dark Blue festett grafikák hozzáadásával. A tetőt, a motorburkolatot és az alsó légteret látható szénszál díszíti, az orrán pedig egy Titanium Aston Martin Wings jelvény ül büszkén. Egy testreszabott „CAUTION HOT” grafikát is alkalmaztak a hátulján.

A vezetőfülke belsejében a látható szénszálak kiterjedtek, és a Pure Black Alcantra részei kontrasztos AMR Lime öltéssel párosulnak. Alonso hírhedt logója is látható a fejtámlákba hímezve ugyanabban az AMR Lime cérnában.

Valószínűleg a legbonyolultabb részlet az, amit a legtöbben nem látnak: egy vörös eloxált alumínium gázpedál, amelybe a 14-es szám van belevésve, tisztelegve természetesen Fernando Alonso sofőrszáma előtt, akit 14 évesen választottak 1996. július 14-én. gokart világbajnok lett a 14-essel.

„Nehéz szavakba önteni, mennyire vártam ezt a napot” – mondta az Aston Martin Aramco Formula One® Team pilótája, Fernando Alonso. „A saját Valkűröm volánjához ülni; Egy olyan nap, amelynek megtervezésén olyan szorosan dolgoztam a Q by Aston Martin csapatával, minden bizonnyal emlékezetes nap. A Valkyrie valóban egy F1-es autó az utakra, annyi tudással és technológiával, amelyet az Aston Martin pályán szerzett tapasztalataiból merítettek, és alig várom, hogy útra kelhessek.”

Az Aston Martin Valkyrie, amely 2,5 másodperc alatt gyorsul 0-60 km/h-ra, és hibrid, 6,5 literes V12-es hajtáslánccal büszkélkedhet, amely 1155 LE maximális teljesítményt produkál. elérhető az úton.

Mint minden Aston Martin sportautó, a Valkyrie is a márka angliai központjában, Gaydonban épül. Egy elkötelezett projektszállító csapat irányítja a kivitelezést egészen a szállításig egy speciálisan megbízott Valkyrie gyártási területen. Egy magasan képzett technikusokból álló csapat kézzel építi meg mind a 150 autót, és mindegyik Valkyrie elkészítése több mint 2000 munkaórát vesz igénybe.

Mielőtt minden Valkyrie-t kiszállítanak, pályán tesztelik az Aston Martin nagy teljesítményű létesítményében, a British Motorsport otthonában, Silverstone-ban, ahol a hiperautó fejlesztésének nagy része megtörtént.

A Q by Aston Martin a márka páratlan személyre szabási szolgáltatása, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy végtelen kapacitással fedezzék fel kreativitásukat, és az egyéniség tökéletes kifejezését nyújtják. A testre szabott külső festékszínektől és grafikáktól a belsőbe vésett, személyre szabott, bonyolult részletekig az Aston Martin ügyfelei valódi, egyedi specifikációt készíthetnek.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!