A H-Moto UNI Győr Team két versenyzője, Kovács Bálint és Görbe Soma a Bol d’Oron egymást segítve száguld a hétvégén 24 órán keresztül

Szenzáció! Magyar motoros csapat az Endurance-világbajnokságon

Az endurance azaz hosszútávú versenyek nem kizárólag a tempóról szólnak, hanem a kitartásról, így különösen nagy kihívást jelentenek, mivel a résztvevőknek nemcsak gyorsnak, hanem tartósan megbízhatónak is kell lenniük a 8-24 órán át tartó futamokon. A Bol d’Oron, a legendás 24 órás viadalon elindul a HUMDA támogatásával a nemrég alakult Hungarian Endurance Racing Team by Moto-Jungle Racing versenyzői: Görbe Soma, Kovács Bálint, Sebestyén Péter, Számadó Máté és Juhász Dávid a Superstock kategóriában versenyeznek majd.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy magyar csapat is lehetőséget kap, hogy megmutassa tehetségét a nemzetközi porondon. Ez a verseny nem csak a versenyzők számára jelent hatalmas lehetőséget, de az egész magyar motorsport számára is, hiszen a világ legjobb csapatai között mérettethetjük meg magunkat” – mondta Rizmayer Gábor, a Hungarian Endurance Racing Team vezetője.

A 23 éves Kovács Bálint a legtapasztaltabb hazai Endurance-versenyzőnek számít, harmadik éve indul a világbajnokság futamain, eddig 7 viadalon vett részt. Jelenleg az IDM-ben szerepel egy gyári BMW nyergében, és egy fordulóval a vége előtt összetettben a hetedik helyen áll az eddig megszerzett 99 pontjával.

Nagyon várom ezt a hétvégét, hiszen egyrészt magyar csapat tagjaként állok rajthoz, és újra fix pilótaként biztos induló leszek a Bol dOron. A motor elképesztően jó, nagyon erős, a szerelőgárda is tökéletesen végzi a munkáját. Ezzel együtt a földön kell maradnunk, hiszen újoncként nem kergethetünk rózsaszín álmokat, noha benne van a csapatban egy jó eredmény. Jó úton haladunk, jó a tempónk, próbálom az eddigi tapasztalataimat a csapat rendelkezésére bocsátani” – fogalmazott Kovács Bálint.

Görbe Soma 2020-ban Northern Talent Cup-bajnok volt, majd indult a Moto3-as junior vb-n és a Red Bull MotoGP Rookies Cup mezőnyében is. A felnőttek között tavaly az Alpok-Adria STK 600-ban összesített 2. helyezést ért el, míg idén végleg berobbant a nemzetközi mezőnybe, miután nyolc futamból hetet megnyerve – egyszer pedig második lett – bajnok lett az IDM Pro Stock 1000-ben.

Ez egy teljesen új kihívás a számomra, hiszen sosem indultam még hosszútávú versenyen, de az eddigieket kifejezetten élvezem. A csapat nagyon jól összekovácsolódott, tudunk egymásért küzdeni, és úgy vélem, bennünk van egy nagy eredmény. Persze az alapcélunk, hogy újoncként befejezzük a versenyt, ráadásul a motort is egyben szeretnénk elvinni a kockás zászlóig. Nagyon tetszik a pálya vonalvezetése, igaz, ha a jelenlegi széljárás megmarad a versenyen is, akkor a nagy hátsó egyenesben úgy száguldunk háromszáz felett, hogy a motort kicsit be kell döntenünk” – jelentette ki Görbe Soma.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

https://www.instagram.com/begurulva_podcast

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!