A Mercedes-Benz Múzeum 13 milliomodik látogatóját köszönti

Am 12. September 2024 kam Frédéric Atoun aus Orléans als 13-millionster Besucher in das Mercedes-Benz Museum. Er war zusammen mit seinem Sohn Victor (am Steuer des Mercedes-Benz 500 K Spezial-Roadsters) zu Gast. On 12 September 2024, Frédéric Atoun from Orléans was the 13 millionth visitor to the Mercedes-Benz Museum. He came together with his son Victor (at the wheel of the Mercedes-Benz 500 K Special Roadster).

  • Sikeres év: közel 16 százalékkal több látogató, mint az előző évben 2024 augusztusában
  • Körülbelül 65 százaléka a nemzetközi látogatóknak 2024 nyarán
  • Lelkes futballrajongók látogatták meg a múzeumot a stuttgarti Európa-bajnokság mérkőzései körül

Rekordszámú látogató egy különösen sikeres nyár után: 2024. szeptember 12-én Frédéric Atoun volt a 13 milliomodik látogatója a Mercedes-Benz Múzeumnak 2006-os megnyitása óta. A franciaországi Orléans-ból érkező látogató fiával, Victorral érkezett.

Bettina Haussmann múzeumigazgató fogadta a francia vendégeket. Miután bejegyzést tettek a múzeum VIP látogatóinak könyvébe, felkérést kaptak, hogy foglaljanak helyet az 1936-os Mercedes-Benz 500 K Spezial-Roadsterben, amely a Legend 3: Times of Change – Diesel and Supercharger teremben látható. fényképeket. Az autórajongók korábban a stuttgarti Porsche Múzeumban jártak. Kihasználták a vonzó kombinált jegyajánlatot.

„Sokkal hamarabb, mint vártuk, átléptük a 13 milliós látogatói határt – ez nagy mérföldkő a múzeum számára. Nagyon örülök, hogy múzeumi koncepciónk és a márka karizmája továbbra is vonzza az embereket a világ minden tájáról Stuttgartba, és inspirálja őket.”
Bettina Haussmann, a Mercedes-Benz Múzeum igazgatója

Nemzetközi vonzerő

A világ minden tájáról érkeztek emberek a Mercedes-Benz Múzeumba. A nyári hónapokban közel 16 százalékkal több látogató érkezett a Múzeumba, mint 2023 azonos időszakában. A múzeum nemzetközi látogatóinak aránya 2024 nyarán 65 százalék körül mozgott – ezt a számot tovább növelték azok, akik Stuttgartba látogattak a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra. A legtöbb külföldi látogató Franciaországból és Kínából érkezett.

A Mercedes-Benz Múzeum megeleveníti a mobilitás történetét – az autó 1886-os feltalálásától a jövőig. A Múzeum állandó kiállítása egyedülálló építészetén belül 160 járműből és összesen 1500 egyéb kiállítási tárgyból áll. Számos házon belüli esemény is a múzeumot kulturális központtá teszi Stuttgartban.


Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!